fbpx
 
KULTUR

Tre konstutställningar du inte får missa under sommaren

Kulturlivet i Landskrona lever i allra högsta grad under sommaren 2019. Här kommer tips på tre intressanta konstutställningar i Landskrona på tre olika platser. Alla utställningar ligger på promenadavstånd från varandra i Landskronas kulturella nav i stadskärnan.

Landskrona konsthall

Fotoutställningen Svärta, Tyghuset / Kasernplan

Med början vis storstrejken i Malmberget 1968 gav sig tre svenska fotografer – Yngve Baum, Jean Hermansson och Odd Uhrbom – ut i landet för att skildra arbetarnas hårda villkor i gruvor, på industrier och skeppsvarv. Nu har dessa bilder för första gången samlats i en utställning som visas i Tyghuset i Landskrona från 14 juni till 13 oktober 2019.

Läs mer om utställningen här.

Fotoutställning View India, Landskrona museum

View India är en utställning med bilder tagna av 20 fotografer från Indien. Ambitionen med utställningen är att skapa en bild av hur samtiden ser ut genom indiska fotografers linser och utveckla historier om det moderna livet.

View India visas på Landskrona museum från 14 juni till 29 september 2019. Läs mer om utställningen här.

Skulpturutställning, Bård Breivik, Landskrona Konsthall

Den norska konstnären Bård Breivik (1948-2016) var en banbrytare för den skandinaviska skulpturen. Med sin bakgrund i gränslös hantverkstradition behärskade han många material som trä, stål, glas och sten och mycket mera. Han utförde många minnesmärken för offentliga platser, men också hanterliga objekt för en nomadiserande livsstil.

Utställningen visas på Landskrona Konsthall från 18 maj – 11 augusti 2019. Läs mer om utställningen här.

-----