fbpx
 
BARN OCH FAMILJ

Badsugna?

För den som gillar att bada erbjuder Landskrona flera barnvänliga badplatser, utomhus- och inomhusbad.

Foto: Anders Ebefeldt/Studio-e.se

Lagunen, havsbad nära stadskärnan
Fem minuters promenad från stadskärnan ligger badplatsen Lagunen med långgrunt bad som är perfekt för de mindre barnen. Vid stranden finns också lekplats, skatepark, toaletter och utegym. Ett stenkast bort ligger även minigolfbanan.

Citadellbadet, utomhusbad
Precis intill Lagunen ligger vårt utomhusbad Citadellbadet med renat havsvatten från Öresund. Badet är ritat av arkitekt Gert Wingård och innehåller en barnbassäng med vattenkarusell, bubblor och fontänrum, en 50-metersbassäng och en hoppbassäng med hopp från 3, 5, 7 och 10 meters höjd.

Borstahusen
Några kilometer norr om stadskärnan ligger det gamla pittoreska fiskeläget Borstahusen. Här kan du bada från piren eller sandstranden och det finns även lekplats, restauranger, glasskiosk, försäljning av färsk fisk, toaletter och kulturhuset Pumphuset. Glöm inte att ta med krabbspö och spann för i Borstahusens hamn är det riktigt bra krabbfiske!

Strax norr om hamnen ligger Lill-olas badstrand med brygga och sandstrand. På bryggan finns en hiss för rörelsehindrade. Här finns också lekplats, gatukök, utegym, toaletter och grillplatser. Hundbad finns precis norr om Lill-olas.

Karlslundsbadet, inomhusbad
I äventyrsbadet får du uppleva strömmar, rutschbanor, jetstream och under-vattensbubblor. Det finns även en utomhuspool som är härligt uppvärmd även på vintern. I barnpoolen bubblar, plaskar och stänker man i 34 grader.

Här kan du läsa mer om bad i Landskrona

Bada Landskrona och Ven
Foto: Anders Ebefeldt/Studio-e.se

 


LÄS MER OM BARN OCH FAMILJ:

-----