fbpx

Äventyr på hjul

  1. Start
  2. Barn & familj
  3. Besöka
  4. Äventyr på hjul

Äventyr på hjul

På två hjul tar du dig snabbt ut på somriga äventyr. I Landskrona ryms allt mellan spännande half pipe och skön cykling med familjen. Och sundsutsikten är aldrig långt borta.

Hjula på nytt sätt

VAD? I pumptrack övar du tek­nik och balans i en slinga med gupp och svängar där du driver fram cykeln med en pumpande rörelse med kroppen, i stället för att trampa.

VAR? Landskronas pump­trackbana finns i Asmundtorp. Underlaget är av asfalt och du hittar den vid lekplatsen Koko­loko. Yttersta banan är cirka 65 meter lång.

FÖR VEM? För alla åldrar som gillar kul på hjul. Här kan du an­vända cykel, kickbike, inlines el­ler skateboard. All användning av banan är gratis.

Pumptrack

Skateparker & ramper

VAD? Lagunen är en cirka 750 kvadratmeter stor skatepark. Här finns en blandning av street och böj, liksom vulkan, grind­bank, quaterpipe, wallride, hip­par och curbs i flera varianter.

VAR? Vid Lagunen med nära till havet.

FÖR VEM? Lagunen har något för alla, från nybörjare till erfarna.

FLER TIPS Häljarp har ramp och betong­park med en bowl med en max­höjd på 3 meter samt speed­bumps, dike och lite annat. Dock är kickbikes ej tillåtna. I Härslöv finns en rollerpark anpassad för alla typer av hjul; skateboard, kickbike, rullskrid­sko och BMX. Annelöv har en mindre skatepark och Glumslöv erbjuder ramper.

En pojke står med en kickbike i Lagunens skatepark

3 sträckor längs Sydkustleden

Landskrona–Limhamn, 50 km

TID Utan pauser knappt 3 timmar. Med pauser; satsa på en halv dag.

TIPS PÅ VÄGEN Ta med badbyxor och handduk. I Lomma beach väntar ljus fin­kornig sandstrand och duschar. I Malmö ståtar Ribersborgs Kall­badhus. Sen är det bara att hoja vidare. Stanna till vid Fiskehoddorna i Malmö, Malmös största mark­nadsplats för färsk fisk och skal­djur och som erbjuder många fina matstopp. Eller avsluta på en uteservering i härliga Lim­hamn med utsikt över havet och bron till Köpenhamn.I Landskrona finns en stor variation av övernattnings­möjligheter, på Borstahusens camping kan du övernatta i hus­vagn, husbil eller tält. Det finns också övernattning på bland annat Hotel Öresund, centralt i Landskrona med garage – och spa på taket. Orkar familjen inte cykla till­baka? Ingen fara. Lös en cykel­biljett och ta cyklarna på tåget tillbaka till Landskrona.

Landskrona–Sofiero, 30 km

TID Utan pauser drygt 1,5 timme. Med pauser cirka tre timmar.

TIPS PÅ VÄGEN Besök caféet Brödkultur 2.0 strax innan Sofiero. Har du inte promenerat på den röda, svängda bron som nästan svävar över rhododen­drondalen på Sofiero slottsträd­gård så passa på. Slottet har också en fin servering.Vid Mötesplats Borstahusen finns en serviceplats med verktyg och personal som kan cykling.3.

Landskrona–Barsbäckshamn, 19 km

TID Knappt 1,5 timme.

TIPS PÅ VÄGEN Lagom lång strapats för barn­familjen. Idyllisk bebyggelse och trevligt badhotell i Barsebäck att pausa på.

Länk till Sydkustledens webbsida

En mamma och två barn med cyklar och kärra

Ö-cykling

VAD? Bästa sättet att ta sig runt på Ven är på cykel och här vän­tar cirka 1 500 gula hyrcyklar i alla format, som tandemcykel, elcykel, cykel med kärra, cykel med påhängscykel för barn, cykel med hundkorg etc.

VAR? Ta färjan till Bäckviken, uppför backen till höger ligger Vens Cykeluthyrning.

FÖR VEM? Alla – även barn och husdjur.

Länk till Vens cykeluthyrning
Länk till Ventrafiken
Läs mer om Ven

Två personer står med cyklar och blickar ut över havet

Text: Petra Olander
Foto: Oskar Fäldt 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.