Badsugna?

  1. Start
  2. Besöka
  3. Barn & familj
  4. Badsugna?
Lagunen, havsbad nära stadskärnan

 

Fem minuters promenad från stadskärnan ligger badplatsen Lagunen med långgrunt bad som är perfekt för de mindre barnen. Vid stranden finns också lekplats, skatepark, toaletter och utegym. Ett stenkast bort ligger även minigolfbanan.

 

Citadellbadet, utomhusbad

 

Precis intill Lagunen ligger vårt utomhusbad Citadellbadet med renat havsvatten från Öresund. Badet är ritat av arkitekt Gert Wingård och innehåller en barnbassäng med vattenkarusell, bubblor och fontänrum, en 50-metersbassäng och en hoppbassäng med hopp från 3, 5, 7 och 10 meters höjd.

 

Borstahusen

 

Några kilometer norr om stadskärnan ligger det gamla pittoreska fiskeläget Borstahusen. Här kan du bada från piren eller sandstranden och det finns även lekplats, restauranger, glasskiosk, försäljning av färsk fisk, toaletter och kulturhuset Pumphuset. Glöm inte att ta med krabbspö och spann för i Borstahusens hamn är det riktigt bra krabbfiske!

 

Strax norr om hamnen ligger Lill-olas

 

badstrand med brygga och sandstrand. På bryggan finns en hiss för rörelsehindrade. Här finns också lekplats, gatukök, utegym, toaletter och grillplatser. Hundbad finns precis norr om Lill-olas.

 

Karlslundsbadet, inomhusbad

 

I äventyrsbadet får du uppleva strömmar, rutschbanor, jetstream och under-vattensbubblor. Det finns även en utomhuspool som är härligt uppvärmd även på vintern. I barnpoolen bubblar, plaskar och stänker man i 34 grader.

 

Läs mer om öppettider och fakta om stränderna

 

Foto: David Elg, Moob och Anders Ebefeldt/Studio-e.se

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.