fbpx

Höstlov i Landskrona

  1. Start
  2. Besöka
  3. Barn & familj
  4. Höstlov i Landskrona

Höstlovet i Skåne är den 26 oktober-1 november. Varför inte ta en hemester i vår mysiga kuststad Landskrona? I Landskrona finns allt ni behöver för roliga dagar med familjen. Här kan du övernatta på trevliga hotell och hitta på roliga aktiviteter både ute och inne.  

Höstlovspaket på Örenäs slott
Nord om Landskrona ligger Örenäs slott från 1918. Slottet ligger i ett fantastiskt naturområde vid fiskeläget Ålabodarna med utsikt över Ven och Danmark. Alla barn upp till 14 år bor gratis, barn upp till 9 år äter kvällens barnrätt utan kostnad. 

Tips! En vandring bort, söderut längs kusten, reser sig de imponerande Sandbergen som stupar brant ner i havet. De högsta backarna här når 100 m över havet. 

Spa-paket på Hotel Öresund Conference & Spa 
Hur mysigt är det inte att åka på spaweekend på höstlovet? På Hotel Öresund är barn från och med 13 år välkomna i hotellets takspa med vacker utsikt över Öresund. Kombinera gärna spabesöket med ett träningspass i hotellets gym, där föräldrar och barn över 13 år kan träna gratis medan ni bor på hotellet.   

På hotellet finns också restaurangen Sofia by the Sea med utsikt över den nybyggda gästhamnen.

Landskrona museum
På Landskrona museum mitt i stadskärnan finns spännande utställningar och aktiviteter inspirerad av ljusfestival, karneval och Halloween! Experiment med ljus och skuggor, utklädning i fotostudio och mycket annat. En ny aktivitet varje dag under höstlovet. Den 31 oktober är det spökpyssel i den öppna verkstaden.  

För de små barnen (0-5 år) finns den roliga lekutställningen Trädgårdslandet  där du klättra i komposten, krypa i kaninernas labyrint, plocka morötter eller sjunga en sång med snigeln. Vila under stjärnorna i nattens koja, klappa igelkotten och snurra med skatorna vid spegelsjön. 

Karlslundsbadet
Karlslundsbadet är ett spännande familjebad för den äventyrlige badaren i alla åldrar. Badet har två vattenrutschkanor, klättervägg, undervattensbubblor, grottor, bastu, café och mycket mer. 

Spökvandring på Citadellet
Den 28, 29, 30 oktober är det spökvandringar på Citadellet kl. 19.00 och 21.00. Du får följa med på en resa i olika århundraden, där du får berättat en del av de hemska och kusliga historierna om vålnader och gengångare som ofta syns på slottet. Har du alla sinnen på helspänn kanske även du får se gråmunken.  Är historien om soldaten verkligen sann? Detta är bara några av de rysligheter man upplever på Landskrona Slott om du vågar följa med på en guidad tur bland vålnader och gengångare.

Vandringen är liiite läskig, så den rekommenderas inte för barn under 12 år.

Lek på Landskronas roliga lekplatser!
Landskrona har en helt ny lekplats i Karlslundsområdet. Och den är stadens största! Här kan du klättra i det höga tornet med snirkliga rutschkanor och på kluriga klätterväggar. På Citadellet i Landskronas stadskärna finns också den populära lekplatsen med medeltidstema. Även i Teaterparken i stadskärnan finns en mindre lekplats.

Skejta dig genom Landskrona!
Landskrona har inte mindre än fem skejtparker. Skateparken Lagunen jämförs ibland med de kända skateparkerna i Los Angeles Venice Beach, eftersom den ligger precis vid havet i centrala Landskrona. Rollerparken i Härslöv är anpassad för alla typer av hjul. Här kan du inte bara skejta utan även köra kickbike, åka rullskridsko och BMX. 

Spela Pokemon Go
Att leta Pokemons är en rolig och kostnadsfri aktivitet för hela familjen. Ladda ner appen Pokemon Go och ge er ut i Landskronas stadskärna som är fylld med Pokemonstopp och gym där du kan samla bollar och utveckla dina Pokemons. 

Åk skridskor!
Landskrona ishall har extra öppet under lovet. 

Fisketur på sundet
Ge er ut med Landskronabåtarna och testa fiskelyckan i Sveriges bästa havsfiskevatten. Mellan Landskrona och Ven finns Sveriges bästa havsfiskevatten och det arrangeras fisketurer året om med olika inriktning. 

Ta båten till ön Ven!
Ta Ventrafikens färja till Ven och upplev den magiska naturen och lugnet på ön. Ät en god lunch på Turistgården House of Hven eller på Backafallsbyn. Glöm inte att förboka så att ni säkert vet att köket är öppet.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.