fbpx

Höstlov i Landskrona

  1. Start
  2. Barn & familj
  3. Besöka
  4. Höstlov i Landskrona

Höstlovet i Skåne och Landskrona är den 1-5 november. Nedan listar vi några exempel på kul aktiviteter för hela familjen. Kombinera dem gärna med att bo över på någon av Landskronas boendeanläggningar 

Pyssla på Landskrona museum

Ateljé Nell
Den 30 oktober, 2 och 5 november kl. 13-16 skapar vi i lera.

Den 3 och 4 november är Josefin Axelsson gästkonstnär i ateljén och tillsammans skapar vi fritt utifrån vävteknik. I ateljén finns några stora gemensamma vävramar och mindre om man vill testa något eget.

Museet deltar också i Bästa Biennalen och har under två dagar Ljuslabb med konstnären Joanna Thede. Ljuslabbet är i utställningslokalen på andra våningen. Joanna finns på plats den 2 och 4 november kl. 13-16.

Fritt inträde.

Plats: Slottsgatan 8, Landskrona

Lyssna på spökhistorier!
Lyssna på digitala spökhistorier och mystiska myter som tros ha utspelat sig i Landskrona. Lyssna på din mobil hemma eller gör en vandring och upptäck olika platser. Lämpligt för barn i åldern 10-16 år. Tillgänglig även för dig med nedsatt hörsel eller rörelseförmåga.

Ladda ner den kostnadsfria appen Storyspot!

Spökhistorier Landskrona

Spännande historier på Landskrona slott, Citadellet
Träffa Hilda Nilsson som berättar om varför hon hamnade i fängelse på Citadellet, Tycho Brahes tama älg som var på fest på slottet och Carl-Otto Andersson som var den sista personen som avrättades i Landskrona.

Ladda ner den kostnadsfria appen Upplev Landskrona & Ven. Peka med din telefon mot skyltarna som finns på området och ta del av de historiska händelserna. 

AR Citadellet

Karlslundsbadet – för den äventyrliga badaren
Karlslundsbadet är ett spännande familjebad som passar alla åldrar. Badet har två vattenrutschkanor, klättervägg, undervattensbubblor, grottor, bastu, café och mycket mer.

Plats: Idrottsvägen, Landskrona

Karlslundsbadet Landskrona

Vill du prova på att skapa spel i Roblox, göra egen film eller bygga en robot?
Den 5 och 6 november kl. 12-15 kan du som går i mellanstadiet komma förbi LAB där du kan få möjlighet att testa på detta tillsammans med ungdomarna från Hemkodat.

Fritt inträde.

Plats: LAB, Koppargården 17, Landskrona

Fiska i Citadellet vallgrav!
Testa fiskelyckan och avnjut medhavd picknick eller fika på Konditori Citadellet. Citadellområdet bjuder på härliga grönområden och här finns även en stor lekplats.

Plats: Selma Lagerlöfsväg, slottet

Landskrona slott, Citadellet

Höstfest
Prova på trummor, grilla korv, få ditt ansikte målat, hoppa i hoppborgarna, testa våra spel i storformat, ställ upp i minifotbollsturneringen.
Alla är välkomna den 4 november kl. 13-16.
Filmvisning för ungdomar kl. 18-20.

Plats: LAB, Koppargården 17 och HELA Karlslund, Koppargården 21, samt utomhus på grönytorna.

Fritt inträde.

Kungatalet på Landskrona teater
1901 inviger Kung Oscar II teatern. I denna föreställning dyker inte kungen upp så den tossiga duon Björn och Benny får rycka in. Passar barn i åldern 5-10 år.

Den 5 november kl. 18.30
Plats: Järnvägsgatan 4D
Biljetter: mejla teater@landskrona.se senast den 3 november. Fritt inträde.

Åk skridskor!
Landskrona ishall håller öppet den 1-5 nov kl. 11-14.30. Den 6-7 är ishallen bokad för arrangemang.
För dig som inte har skridskor går det bra att hyra för 30 kr/par.
Fritt inträde.

Plats: Karlslundsvägen 20, Landskrona

Den stora pumpajakten
Den 2 november kl. 12-16 finns det gömda pumpor runt om i Landskrona. Hitta en pumpa och lämna in den hos Cityidrott på Gröna gång 5 så får du ett valfritt pris. 

Gå Sagoslingan i Saxtorpsskogen!
Ta med matsäck och ge er ut på upptäcksfärd i Saxtorpsskogen. Följ Sagoslingan och lär er mer om djuren och växterna i skogen.

Plats: Parkera vid Sandtrollets förskola, Scoutvägen 69, Saxtorp. Följ Sagoslinganskyltarna!

Foto överst och ishall: Yasan Smadi
Foto Karlslundsbadet: Anders Ebefeldt/Studio-e.se
Foto teatern: David Ron
Foto Saxtorpsskogen: Pelle Estborn

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.