fbpx

8 kostnadsfria aktiviteter för barnfamiljen

  1. Start
  2. Barn & familj
  3. Besöka
  4. 8 kostnadsfria aktiviteter för barnfamiljen

8 kostnadsfria aktiviteter för barnfamiljen

Här får du 8 tips på kostnadsfria aktiviteter som du kan göra med barnen. Vad sägs om fotbollsgolf, sagostund eller att grilla pinnbröd vid en mysigt grillplats vid havet.

Upptäck Saxtorpsskogen

Saxtorpsskogen ligger söder om Landskrona stad och är en okänd pärla. Här växer en blandning av löv och barrträd och skogen känns som om den är tagen ur Elsa Beskows sagor. Här kan ni vandra längs slingrande stigar, leka kurragömma mellan träden och följa Sagoslingan eller Trädslingan för att lära er mer om skogens växter och djur. Här finns även grillplats.

Länk till karta för parkering

Ett litet barn hoppar från en stubbe

Besök biblioteket

Stadsbiblioteket har många återkommande aktiviteter för barn och unga. Här arrangeras det mysiga sagostunder i bibliotekets hemliga sagorum, roliga sångstunder, filmklubb för de små barnen och Biblioteksklubben för de lite större.

Länk till evenemangskalendern

En kvinna sitter och läser bok för två barn

Lek på någon av Landskronas lekplatser

Citadellområdet är inte bara en spännande historisk plats utan här finns också en rolig lekplats med hoppstubbar, lekbåt, balansbom, rutschkana, klätterställning och lekhus.
Länk till karta

Vid Emaljgatan hittar du en av Landskronas större lekplatser. Det höga tornet med snirkliga rutschkanor är riktigt kul men också de kluriga klätterväggarna och blåtandshögtalaren.
Länk till karta

I Borstahusens hamn finns en liten men väldigt rolig lekplats med tema hav/båtar.
Länk till karta

Karlslundsparken bjuder både på lekplats och en mindre djurpark med lantdjur som kor, getter och grisar.
Länk till karta

Mitt i stadskärnan hittar du Teaterparkens lekplats med bland annat studsmattor, klätterställningar och gungor som man kan gunga riktigt högt på.
Länk till karta

A boy is climbing a net on a plyground

Grilla pinnbröd

Att laga mat över öppen eld är en rolig aktivitet. Pinnbröd är både enkelt och gott och det är spännande att se när brödet gräddas över glöden. De lite större barnen kan även få tälja till pinnarna som man sätter degen på. Det brukar vara väldigt uppskattat.

I Landskrona har vi många grillplatser. Nedan har du tre förslag.
Länk till karta Lill-Olas badstrand
Länk till karta Lagunen
Länk till karta Lundåkrahamnen (ute på udden)

Besök Landskrona museum

Landskrona museum är ett perfekt besöksmål för familjen. Det finns många spännande utställningar som passar både stora och små.

I Trädgårdslandet kan ni klättra i komposten, krypa i kaninernas labyrint, plocka morötter eller sjunga en sång med snigeln. Passar barn i åldern 0-5 år.

Stina Wirsén är en av våra mest välkända och mångfacetterade illustratörer, samtidigt verksam som bildkonstnär och författare. I utställningen lyfts figurer och berättelser ur bokens pärmar och besökarna möts av roliga lekmiljöer, skulpturer och abstrakt konst. Utställningen pågår tilll den 2 april 2023.

I Ateljé Nell står alltid material framme till barn och familjer som vill uttrycka sig konstnärligt på egen hand. Ta med ett skissblock ut i våra utställningar eller sitt vid borden i ateljén en stund. Skapa fritt eller utgå ifrån några av skissövningarna som finns till hands.

Landskrona museums webbsida

Spela Discgolf i Slottsparken

I Landskronas Slottspark kan ni spela Discgolf. Discar och blanketter finns att låna hos stadshusets kontaktcenter, i entrén.
Discgolfens webbsida

Upplev Citadellets spännande historia och anekdoter via mobilen

Ladda ner appen Upplev Landskrona & Ven och peka mobilen mot skyltarna som finns på Citadellområdet.

Två pojkar tittar på en mobiltelefon

Gå på strandfyndsjakt

Parkera bilen vid Lill-Olas badstrand och promenera norrut längs havet. Det är mäktigt att gå nedanför Sandbergens branter. På 1800 talet låg här tegelbruk och än i dag kan man fynda vackra bitar av tegelsten. Ta med matsäck så blir dagen fulländad.

Länk till karta parkering

Foto: Elvira Gligoric, Anders Ebefeldt, Studio-e, Landskrona stad

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.