fbpx

Aktiviteter utomhus för barnfamiljen

  1. Start
  2. Besöka
  3. Barn & familj
  4. Aktiviteter utomhus för barnfamiljen

Frisk luft, rörelse och en god matsäck brukar förgylla de flesta dagar. Under höst och vinter är det extra mysigt att vara utomhus och avnjuta varm choklad och en grillad korv. I Landskrona kan ni göra många enkla utflykter. Här kommer våra tips!

Lek kurragömma i Saxtorpsskogen!

Saxtorpsskogen ligger söder om Landskrona stad och är en okänd pärla. Här växer en blandning av löv och barrträd och skogen känns som om den är tagen ur Elsa Beskows sagor. Här kan ni vandra längs slingrande stigar, leka kurragömma mellan träden och leta efter stubbar som liknar troll. Matsäcken intas bäst sittandes i mjukaste mossan.

Om ni önskar mer fart är Saxtorpsskogen också perfekt för terrängcykling.

Flyga drake

Under hösten blåser det ofta och då passar det bra att flyga drake. Vid Lill-olas badstrand eller Glumslövs backar finns det gott om utrymme för att få upp din drake i luften. Om ni är sugna på att grilla korv så finns det grillplats vid Lill-olas.

Lek på någon av Landskronas nya lekplatser!

Landskrona har flera nya lekplatser. På Citadellets lekplats finns bland annat hoppstubbar, lekbåt, balansbom, rutschkana, klätterställning och lekhus. Precis intill ligger ett café och för er som vill avnjuta medhavd picknick finns det härliga gröna ytor att sitta på.

Vår största och nyaste lekplats ligger vid Emaljgatan. Det höga tornet med snirkliga rutschkanor är riktigt kul men också de kluriga klätterväggarna och blåtandshögtalaren.

I Karlslundsparken finns en mindre djurpark med lantdjur och en lekplats.

Se alla våra lekplatser

Skejta er igenom Landskrona!

Landskrona har inte mindre än fem skejtparker. Skateparken Lagunen jämförs ibland med de kända skateparkerna i Los Angeles Venice Beach, eftersom den ligger precis vid havet i centrala Landskrona. Rollerparken i Härslöv är anpassad för alla typer av hjul. Här kan du inte bara skejta utan även köra kickbike, åka rullskridsko och BMX. 

Läs mer om våra skejtparker

Gå på strandfyndsjakt!

Parkera bilen vid Lill-olas badstrand och promenera norrut längs havet. Det är mäktigt att gå nedanför Sandbergens branter. På 1800 talet låg här tegelbruk och än i dag kan man fynda vackra bitar av tegelsten här. Ta med egen matsäck, det finns grillplats vid Lill-olas, eller ät en god lunch på Kvarteret Erikstorp som ligger precis intill.  

Fiska i Citadellets vallgrav och paddla kanot i Saxån!

Ja det stämmer faktiskt att man kan fiska i Citadellets vallgrav som ligger mitt i Landskronas stadskärna. Förutom att fiska kan ni besöka lekplatsen och kafeet som också finns på området.

Det är häftigt att stå längs Saxån och fiska. Växtligheten frodas och här finns ett rikt fågelliv. Ni kan också hyra en kanot och utforska Saxån på vattnet.

Spela FootGolf och Discgolf i Stadsparken!

I Landskronas Stadspark finns en 9-hålsbana för FootGolf som passar alla åldrar och det är gratis att spela. Det enda ni behöver ta med er är en fotboll. Banguide och scorekort hittar ni på Facebook-sidan FootGolf LA eller @FootGolfLA

I Stadsparken kan ni även spela Discgolf. Även detta är gratis och det enda som ni behöver är en disc. Mer information om Disgolf 

Spela Pokemon Go!

Att leta Pokemons är en rolig och kostnadsfri aktivitet för hela familjen. Ladda ner appen Pokemon Go och ge er ut i Landskronas stadskärna som är fylld med Pokemonstopp och gym där du kan samla bollar och utveckla dina Pokemons. Vi har gjort en ca 3 km lång runda 

Lär er mer om Landskronas historia!

Gå en guidad vandring på egen hand.
I Selma Lagerlöfs fotspår
Landskronas gator

Foto: Pelle Estborn, Yasan Smadi, Clara Lidstrom

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.