fbpx

Besök Ven under hösten

  1. Start
  2. Besöka
  3. Besök Ven under hösten

Ett besök på Ven under hösten kan varmt rekommenderas. Stillheten har åter intagit ön och naturen är vackrare än någonsin. Ventrafikens färjor går året om mellan Landskrona och Ven och Skånetrafikens bussar möter upp i Bäckvikens hamn på Ven.

Ett härligt sätt att uppleva Ven under hösten är att vandra. Följ den 12 km långa Skåneledenslingan eller vandra längs stränderna runt om ön. Det sistnämna alternativet är lite mer utmanande då det på sina ställen är stenigt och ojämt underlag men det väl värt mödan då det är mäktigt att vandra nedanför branterna och precis intill havet. Ett annat tips är att ta bussen upp till Kyrkbackens hamn och promenera tillbaka till Bäckvikens hamn. Missa inte utsiktsplatsen vid S:t Ibbs medeltida kyrka. Här i från har du en fantastisk utsikt över Öresund och den danska kusten.

Stanna till och värm dig med lite mat och dryck längs vägen. Flera av restaurangerna håller öppet även under hösten men kontakta dem gärna innan så att du vet att de har öppet just den dagen som du kommer. Om du önskar att stanna över natten så finns det flera mysiga boenden.

Läs mer om Ven

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.