fbpx

Besök Ven under hösten

  1. Start
  2. Besöka
  3. Besök Ven under hösten

Ett besök på Ven under hösten kan varmt rekommenderas. Stillheten har åter intagit ön och naturen är magiskt vacker. Ventrafikens färjor går året om mellan Landskrona och Ven. 

Ett härligt sätt att uppleva Ven under hösten är att vandra. Följ den 12 km långa Skåneledenslingan och upplev Vens magiska natur och platser som du får ha helt för dig själv.

Om du inte vill vandra runt hela ön kan du ta bussen upp till Kyrkbackens hamn och promenera tillbaka till Bäckvikens hamn. Du får inte missa utsiktsplatsen vid S:t Ibbs medeltida kyrka. Här i från har du en fantastisk utsikt över Öresund och den danska kusten.

Mitt på ön hittar du Tycho Brahe-museet. Här kan du lära dig mer om Tychos liv och vetenskap och få en inblick i hur livet såg ut för de människor som bodde på ön under 1500-talet. Museet håller öppet helger i oktober. 

Boka ett weekendpaket på Turistgården, House of Hven
Vandring, god mat och övernattning är en bra kombination!

Här hittar du fler mysiga boenden på ön.

Under lågsäsong är inte allt öppet på ön så om du väljer att åka över dagen så rekommenderar vi dig att förboka ditt restaurangbesök innan avresa.

Höst på Ven

Foto: Lisa Wikstrand

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.