fbpx

Fredagskonsert

  1. Start
  2. Evenemang
  3. Besöka
  4. Fredagskonsert

Varje fredag i juli förvandlas Rådhustorget i Landskronas stadskärna till ett stämningsfullt sommartorg med kvällskonserter för sittande publik inom ett avgränsat område. Konsertbiljetterna är kostnadsfria och kan inom kort bokas här på sidan. 

Fröken Elvis är bandet som tolkar en av de största artisterna denna värld har sett och de gör det verkligen med den äran! Elvis Presleys låtskatt ställs i ny dager när den gestaltas av fem vänner som hittat en gemensam nämnare i The King of Rock n’ Roll.

Med nya och smarta översättningar av odödliga klassiker levererar Fröken Elvis ett förstklassigt underhållningspaket ingen blir besviken över. Tolkningarna framförs med en vördnad och respekt för originalen men är också helt egna versioner och det är där vi hittar essensen hos denna spelskickliga kvintett – covers framförda med en sådan originalitet att de enkelt skulle kunna tas för att vara egenskrivet material.

Fröken Elvis har sedan debutskivan ”Elvis på svenska” 2015 gått från klarhet till klarhet och via hyllade uppföljaren ”Kungen och vi” 2017 och omfattande turnerande är bandet taggade till tänderna på att äntligen få komma ut och möta sin publik igen. Sedan starten har de genomfört 200 spelningar i hela Sverige, i Finland och England och till och med Färöarna! 

Efter ett år bestående av inga spelningar alls är Fröken Elvis nu redo att fortsätta sprida Elvis Presleys gospel och den 2 juli besöker de Landskrona för en spelning på Rådhustorget. Detta vill ni inte missa!

Här kan du få en försmak genom att titta och lyssna på låtarna Psykopat, I betongen och Så misstänksam.

Foto: Kenth Wångklev

De allra bästa konserterna är de som finns kvar i dig under lång tid efteråt, som gripit tag i dig och gjort dig totalt överväldigad. Tarabband är en konstellation som gjort sådana konserter till återkommande regel snarare än undantag.

Denna Malmöbaserade grupp tar sin publik på en multikulturell resa genom ljudlandskap som härstammar från Bagdad – via Paris och Medelhavet, en avstickare i Kairo för att sedan komma tillbaka till den skånska myllan.

Tarabband leds av karismatiska frontkvinnan Nadin Al Khalidi, som år 2001 flydde från krigshärjade Irak till Sverige, vars texter präglas av känslostormar och vikten av att hitta kärleken mellan alla kulturer. Bandets säregna folkmusik som mixar västerlandet med mellanöstern är medryckande och beroendeframkallande, en mix som hyllats av många.

Med två studioalbum och två livealbum i ryggen besöker Tarabband äntligen Landskrona. Fredagen 9 juli står de på Rådhustorgets scen och tro oss, det är verkligen på en livescen ni ska uppleva bandet!

Du kan få en försmak genom att titta och lyssna på denna korta film omTarabband och låtarna Baghdad Chopy och Heli.

Amerikansk och rootsy soul med influenser av svensk popmusik, många är de artister som gått den vägen och många har misslyckats. Magnus Tingsek är inte en av dem. Han har snarare skapat ett helt eget uttryck där du hittar en innerlighet och kärlek till musiken som är oefterhärmlig.

Sedan 2005 och sju album i ryggen har skåningen Tingsek rosat Sveriges musikmarknad och styrt soulskutan med stadig hand, årets skivsläpp ”Home” är inget undantag. Lidelsefullt, grandiost, jordnära och ett musikaliskt hantverk som gränsar till perfektion, hyllat till skyarna av en enig kritikerkår.

Tingsek kommer till Landskrona med sina vänner Måns Mernsten och Sebastian Lilja och vi ser fram emot en intim och närmast utomkroppslig leverans, musik av högsta rang.

16 juli 19:00, Rådhustorget Landskrona. Sätt alarm på alla dina enheter, du kommer ångra dig om du sover på den här bollen.

Du kan få en försmak genom att titta och lyssna på låtarna FamilyOur SongI Stand Here Still och World of Its Own

Foto: Jens Nordström

Nu är det dags. Landskrona ska äntligen få besök av turnépaketet på allas läppar – låt oss presentera Malin Christin, Jakob Karlberg och Albin Johnsén! Alla tre har framgångsrika musikkarriärer var för sig och nu gör de gemensam sak.

Med en låtkatalog innehållande smittande ”Salt i såren”, dunderhitten ”Din soldat”, sommardoftande ”Fan va bra” och ”Vi gjorde vårt bästa” är det tre artister som garanterar sittande karnevalsstämning. 

Tillsammans har de för länge sedan sprängt 100-miljonersgränsen i antal streams på Spotify och vi vet med säkerhet att alla tre längtar efter att komma ut och spela för sin publik igen.

Sommarkänslan kommer bli total fredagen 23 juli, Rådhustorget kommer vara inbäddat i kärlek och hitlåtar. Vi längtar!

Du kan få en försmak genom att titta och lyssna på låtarna Salt i sårenFan va bra och Din soldat.

Eva Eastwood är en institution. Hon hämtar inspiration i 50-talets rock n’ roll och med en patenterad röst som sjuder av 50-tal har hon varit en klippa i den svenska rockabilly-världen i 20 år. Det är inte för inte som Eva Eastwood kallas Sveriges okrönta rockabillydrottning.

När hon inte är upptagen med egna turnéer och skivor är hon en flitigt anlitad låtskrivare och bland uppdragsgivarna märks bland andra Jerry Williams, The Boppers och Larz-Kristerz. Det är med andra ord en garant för oerhört välskriven rockmusik vi har att göra med.

Purfärska albumet ”Candy” visar att Evas låtskrivarinspiration är fortsatt på topp. Som en modern tidsmaskin fångar hon med självklar fingertoppskänsla de ljuvliga melodier och det opretentiösa sväng som strömmade ur den första rock’n’roll-generationens radioapparater och jukeboxar.

Evas band The Major Keys backar som vanligt upp med sparsmakade insatser som svänger och glimrar till när det behövs. Tillsammans fångar de lyhört upp låtarnas karaktär på ett sätt som får en att vilja glömma allt som har med social distansering att göra och bara dansa. I nuläget får vi nöja oss med att njuta av ett sväng som kan göra vem som helst sockerberoende. Det är inte fy skam!

Fredagen 30 juli träffas vi på Rådhustorget och åker tillbaka ett par decennier, till rockmusikens födelse. Vi längtar!

Du kan få en försmak genom att titta och lyssna på låtarna Old School och Lyckost.

Foto: Emelie Åslin

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.