fbpx

Lighthouse

  1. Start
  2. Evenemang
  3. Besöka
  4. Lighthouse

Ljusevenemanget Lighthouse lyser upp staden under höstmörkret. Passa på att uppleva konsthallen och den omgivande skulpturparken i helt nytt ljus.

Lördagen den 30 oktober invigs Lighthouse; en ljustilldragelse som genom konsten sätter fokus på det dolda. Fram till den 8 januari 2022 presenteras ett gediget program med utställningar, författarsamtal, nattvandringar och workshops.  

Under invigningskvällen kan du bland annat ta del av det platsspecifika verk som har skapats för konsthallens unika modernistiska arkitektur. Du får även chansen att träffa konstnärer och samarbetspartners bakom projektet och höra om tankarna kring konceptet. 

Landskrona konsthall 

Verket Huurre (finska för rimfrost) är särskilt framtaget för konsthallen av Joonas Tikkanen, Otso Vartiainen, Tuomas Norvio och Petra Kytölä. Det samverkar med konsthallens arkitektur och omgivningens ljus och ljud – nästan som om byggnaden vore en levande organism som andas mitt i skulpturparken. 

Skulpturparken 

I skulpturparken finns konstnären Johan Österholms serie av skulpturala verk, Untitled Lantern Pieces. Genom glasen i verken framträder små skinande utsnitt av stjärnor som länge varit dolda för våra blotta ögon.  

Järnvägsgatan  

Längs Järnvägsgatan visas Lights Left On av fotografen Rosie Barnes. I hennes fotografier har lysande lampor minimerats av utrymmet och ljuset som omger dem. 

Lighthouse hemsida

Landskrona konsthall

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.