fbpx

Picknickkonserter

  1. Start
  2. Evenemang
  3. Besöka
  4. Picknickkonserter

Slottsparkens scen är en speciell plats för många Landskronabor. I sensommarvärmen väcks den till liv igen när artister intar scenen för stämningsfulla picknickkonserter under bar himmel. Biljetterna är kostnadsfria. Det finns två olika bokningsalternativ, det ena är bänkar framför scenen, det andra är anvisade picknickplatser i parken (du tar med egen filt eller picknickstol).

Ta gärna med egen picknick med mat och dryck. 

Vinnare av ”Årets singersongwriter” vid Manifestgalan 2021. Americana-doftande låtar med en personlig röst och ett egensinnigt gitarrspel. Senaste albumet ”The Past Has Begun” har hyllats även internationellt, och benämnts som ”Sveriges bäst bevarade hemlighet”. Nu kommer han till Landskrona och Slottsparken.

Med en backkatalog full av själfyllda låtar som minner om Mark Kozeleks finaste stunder och Damien Jurados mest innerliga ögonblick står Thomas Jonsson redo att bjuda Landskrona på en spelning ni sent kommer glömma. 

I’m Kingfisher är singersongwriter-musikanten som lägger ner hela sin själ i sin musik och det hörs. Det här kommer bli något alldeles extra, det kan vi garantera! 

I’M KINGFISHER på Spotify.

 Se ”Sarajevo” på YouTube.  

Foto: Anna Branhede

Sofia Karlsson är en unik artist, fyrfaldigt grammisbelönad med stor integritet och alltid med största fokus mot musiken. Hon spelar mest på den akustiska konsertscenen men rör sig fritt över olika genrer i sin musik. Hon har bland annat samarbetat med Stuart Duncan, världskänd countryfiddler, strängikonen Roger Tallroth, Tony Garnier och mandolinkingen Mike Marchall. Sofia har även sjungit in duetter med Svante Thuresson och Rikard Wolff. Artister som Rebecca Törnqvist och Lisa Ekdahl har skrivit musik till Sofia.

Våren 2005 förändrades saker och ting radikalt för Sofia Karlsson då hennes andra album, ”Svarta ballader”, plötsligt blev en stor succé över hela Sverige, hyllad av både kritiker och publik. ”Svarta ballader” höll sig uppe på Sverigetoppen i 54 veckor och är fortfarande topp-100 av alla album sedan 1975. Sofias tolkningar av Dan Anderssons dikter tillhör fortfarande hennes mest älskade gärningar och verkar aldrig gå ur tiden.

Denna succé följdes upp av intensivt turnerande och våren 2007 såg hennes andra soloalbum, ”Visor från vinden”, ljuset. Den resulterade i flertalet grammisar och Manifestgalans pris i kategorin ”Folk/visa”.

Fler skivsläpp har följt genom åren och med dessa även bejublade spelningar. Nu är det dags att Landskrona får ta del av hennes magi. Vi längtar!

SOFIA KARLSSON på Spotify.

Se videon till ”Dalarna från ovan” på YouTube. 

Förband till Sofia Karlsson är Matti Nilsson, en sångskrivare som tidigare verkat i många olika sammanhang. På festivalscener i psykadeliska Band of Joy, som duo på Europas gator i hypnotiska MattiMatti, som musicerande kompositör i nycirkusföreställningar. Nu är tiden kommen att ge utrymme för de personliga sånger som tagit form under många års tid. Gitarr och sång, starka melodier och sköra nyanser, personligt och allmängiltigt. Matti slutför i skrivande stund sitt debutalbum, en samling sånger som skulle kunna komma att listas som ett naturreservat. 

Foto: AnnaReet Gillblad

En textförfattare och pianist som ingen annan. Hennes noveller från tillvarons olika stadier och situationer, om allt ifrån kattbegravningar till PMS, undgår inte att beröra någon. Förstärkt av att Iiris Viljanen framför sin lyrik med såväl melankoli som skönhet. Alltsammans säreget, samtidigt som publiken lätt kan känna igen sig. Iiris har en blick som fångar det vi andra möjligen ser men inte alltid reflekterar över och ett tilltal som får oss att lyssna. Eller som Andres Lokko skrev i en recension för Svenska Dagbladet: ”Iiris Viljanen har en magistral och beskäftig ton som klär hennes ivriga lyrik. Just rösten, den finlandssvenska pratsången (snarare än regelrätt rap), är ett mångbottnat instrument med förmågan att dramaturgiskt ändra musikens riktning och lyrikens intentioner med knivskarp och blicksnabbt teatral tydlighet”.

Iiris Viljanen har spelat piano sedan hon var liten och spelat allt i från jazz till klassiskt. Under åren har hon utvecklat en speciell spelstil som är väldigt rytmisk och känslosam. Hennes spel och kompositioner har sagts likna bland annat Keith Jarrett, Jan Johansson och Lars Gullin.

Iiris Viljanen slog igenom med bandet Vasas flora och fauna. 2016 solodebuterade hon med dels instrumentalplattan Kiss Me, Stupid & 7 More Solo Piano Pieces, dels den mäkta hyllade popskivan Mercedes. Fyra år senare följde hon upp med albumet Den lilla havsfrun med gäster som skådespelaren Stina Ekblad och Gustav Ejstes från Dungen.

Lyssna! Och kom och njut i Slottsparken!

Jennie Abrahamsons femte album “Reverseries” hyllades av kritikerna, bland annat med full pott i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet rymmer det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva – en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld. 

Det är en magisk värld dessutom, där inga begränsningar finns och dit vi som åskådare och åhörare bjuds in. Popmusik som är egensinnig men också inbjudande och med en röst som är bortom vacker. Den suger in och omfamnar oss. 

Hon har turnerat med Peter Gabriel och Peter Bjorn and John och gör sig exakt lika bra på de stora scenerna som på de mindre, mer intima. Vi är lyckligt lottade som får möjlighet att njuta av denna artist.

JENNIE ABRAHAMSON på Spotify.

Titta på ”You Won Me Over” på YouTube. 

Foto: Beata Cervin

CameliOrquestra är den kombinerade nycirkus- och musikföreställningen som ingen får missa. Detta danska kollektiv kommer bjuda på högtflygande toner och våghalsig akrobatik, allt samtidigt som de musicerar och trollbinder sin publik.

Där musiken rör sig i nordisk folkgypsy-trakter med både punkiga och funkiga tongångar skapar kvintetten också spänning och underhållning på linor och med allehanda akrobatiska hjälpmedel. Bara fantasin sätter gränser för vad detta gäng kan göra. Och Landskrona får en alldeles utmärkt chans att hänga med på denna fantastiska resa!

Slottsparken kommer stå som värd för detta skådespel och datumet är söndag 15 augusti, klockslaget 16:00. Sov inte på detta, vi lovar stor underhållning!  

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.