fbpx

AMANDA GINSBURG & IRIS BERGCRANTZ 11 AUGUSTI

Amanda Ginsburg och Iris Bergcrantz den 11 augusti kl 19.00 i Skulpturparken

Under sista kvällen av Sommar i Landskrona 2023 ser vi till att fira att Landskrona Konsthall fyller 60 år. Vid invigningen 1963 hölls The Swedish Jazz Festival i området där storheter som Count Basie, Quincy Jones och Monica Zetterlund spelade. I samma anda vill vi 60 år senare knyta ihop säcken genom att erbjuda två av Sveriges bästa jazzsångerskor och -musiker.

AMANDA GINSBURG
Prisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan ”I det lilla händer det mesta”, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz.
Amanda förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar.

Hon har också fått Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris, den senare med motiveringen: ”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

IRIS BERGCRANTZ
Den skånska sångerskan och kompositören Iris Bergcrantz har både Sverige och Danmark som sitt hem. Hon har uppträtt på scener i Berlin, New York, London, och i somras kunde den svenska publiken se och höra henne i SVT:s Allsång på Skansen.
Iris har släppt tre rosade album i eget namn. ”Young Dreams” blev nominerad till en Danish Music Awards för bästa vokaljazz-album 2020, samt utnämnt till Årets bästa vokaljazzalbum i både Lira Musikmagasin och i Los Angeles Jazz Bossa & Beyond. På senaste ”Trasighet och Fransar” tolkar hon Olle Adolphson – med den äran.

Iris och hennes liveband bjuder på musik från alla hennes skivor, både eget material och personliga tolkningar av Olle Adolphson. Publiken kan förvänta sig både temperamentstfylld jazz, intimitet, personlighet och en nostalgitripp tillbaka till Olle Adolphsons storhetstid.

Konserten är kostnadsfri

AMANDA GINSBURG & IRIS BERGCRANTZ
Artist Iris Bergcrantz

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.