fbpx

DAVID RITSCHARD 21 JULI

David Ritschard den 21 juli kl 19.00 i Teaterparken

David Ritschard sträcker ut sina armar, lutar sig fram och låter publiken fånga honom. Den 2000 personer starka åskådarskaran för honom på sina händer genom konsertlokalen. David sluter ögonen. Platsen är Fållan, söderort, Stockholm. Våren 2022. På ett år har David Ritschard blivit en av Sveriges mest älskade och omtalade nya artister.

Albumet ”Blåbärskungen” släpptes hösten 2021 och föregicks av en rad uppmärksammade singlar. Visst hade en stadigt växande skara fans upptäckt honom tidigare än så men det var med ”Blåbärskungen” saker föll på plats på allvar. Aftonbladet kallade det ”Årets album” och DN ”Smått genial”. För att bara ta två exempel ur floden av goda vitsord från pressen. Framför allt var det hos publiken något hände. Från att ha varit en angelägenhet för en mindre skara konnässörer vidgades fanbasen åt alla håll och kanter. Människor från de mest skilda åldrar och bakgrunder strömmade till konserterna och spred ordet om mannen från Björkhagen.

Mest handlar framgångarna dock inte om David Ritschards egen person, utan de han sjunger om. De livsöden, världar och berättelser som befolkar hans låtar. Ofta tagna ur en arbetarklass verklighet som annars inte skildras i svensk musik. Dessutom tecknade med en särdeles skicklig poetisk precision och medmänsklig värme.

Sommaren 2022 var David en del av den riksomfattande Kalasturnen och sedan följde en höstturné med bland annat rekord på antalet utsålda kvällar på Debaser i Stockholm, hela fyra datum. Våren 2023 släpps David Ritschards tredje album och nyligen medverkade han i det populära programmet Jills veranda i SVT.

Publikens händer kommer bära David Ritschard högt och länge. Låt oss göra det i Landskrona!

Konserten är kostnadsfri

David Ritschard står med ryggen mot kameran

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.