fbpx

PERNILLA ANDERSSON 13 JULI

Pernilla Andersson den 13 juli kl. 19.00 i Teaterparken

Pernilla Andersson är en av våra mest folkkära och turnerande artister, som förutom att hon flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter även driver skivbolaget Sheriff Records. Hon startade 2019 vårdupproret och därefter Pernilla Andersson Dregen-stiftelsen som ska ge en röst till de som inte kan pratat för sig själva. Pernilla var också med och finansierade samt verkade som mentor vid Mentorsutbildningen på Musikhögskolan i Stockholm, som verkar för en mer jämställd musikbransch. 

Pernilla Andersson är född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad, och driver skivbolaget Sheriff Records som bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att år 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon producerade Svante Thuressons album ”Nya Kickar”. År 2013 tilldelades hon Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin. 

2021 tog Pernilla emot Olle Adolphsson-stipendiatet, utdelat av Musikaliska Akademien. Motiveringen löd: ”Pernilla är ett musikaliskt naturbarn i producentkostym av utmärkt snitt. Om Monica Zetterlund kallades ”ett lingonris i ett cocktailglas” är Pernilla ”en gullviva i ett whiskyglas”. 

Vi längtar!

Konserten är kostnadsfri.

Pernilla Andersson

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.