fbpx

Tycho Brahe-museet by night den 9 oktober

  1. Start
  2. Evenemang
  3. Besöka
  4. Tycho Brahe-museet by night den 9 oktober

Se stjärnhimlen genom teleskop, njut av smakprov från slottsträdgården och värm dig med en kopp medeltida glögg. För de små väntar en spännande skattjakt i trädgårdens dunkla vrår. Detta och mycket mer när Tycho Brahe museet välkomnar hösten genom att hålla kvällsöppet lördagen den 9 oktober. Se Tycho Brahe-museet och dess slottsträdgård som du kanske aldrig sett det förr – i skenet av hundratals marschaller.

I slottsträdgården står Turistgården – House of Hven redo med grillen för att erbjuda er deras Varma Ven-Sandwiches Special, med ingredienser från Tychos egen Slottsträdgård. Det bjuds även på värmande Lammull, en äldre variant av glögg. Utöver detta blickar vi uppåt genom det Astronomiska sällskapet Tycho Brahes teleskop och försöker få sikte på den internationella rymdstationen ISS, när den rör sig över himlavalvet.

Under kvällen framför dessutom Uraniborgs skolelever sånger och dikter som passar kvällens tema, museets personal berättar historien om Tycho Brahe och hans vetenskapliga arv samt i trädgården arrangeras en spännande skattjakt för de minsta, men modiga. Glöm inte ficklampan!

Kvällens hållpunkter

18:00 Vi öppnar portarna
18:20 Avdelningschef Sverker Haraldsson hälsar välkommen och berättar kort om museets vision för framtiden
18:30 Uraniborgskolan uppträder med sång och dikt
18:45 Visning av det underjordiska observatoriet Stjärneborg
19:00 Kvällsvisning av utställningen i fd. Allhelgonakyrkan
19:30 Astronomiska sällskapet Tycho Brahe visar oss stjärnhimlen genom sina teleskop
19:45 Visning av det underjordiska observatoriet Stjärneborg
20:15 Kvällsvisning av utställningen i fd. Allhelgonakyrkan
20:45 Astronomiska sällskapet Tycho Brahe visar oss stjärnhimlen genom sina teleskop

Läs mer om Tycho Brahe-museet

 

Foto: Mikael Skafar

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.