fbpx

Sveriges äldsta koloniområde

  1. Start
  2. Kultur
  3. Besöka
  4. Sveriges äldsta koloniområde

Välkommen till Landskrona, Sveriges kolonitätaste stad. I Citadellets koloniområde kan du strosa runt och njuta av blomsterprakt och snickarglädje. Här finns också Rothoffs museikoloni, den enda av sitt slag.

 

Redan på 1860-talet odlade apotekare Bergh medicinalväxter här och där efter började allt fler anlägga odlingslotter. De äldsta stugorna har träpanel i ljusa färger och spröjsade fönster och är försedda med snickarglädje. Här finns också ett par paviljonger från 1913 då staden fyllde 500 år.

 

I området ligger Rothoffs museikoloni som är den enda av sitt slag i Sverige. Rothoffs museikoloni byggdes 1903 och är en av de äldst bevarade stugorna i området. Stugan är möblerad som på 1900-talets början och med en liten utställning om koloniområdets historia och familjen Rothoff. Rothoffska kolonin är idag en vacker och rogivande plats där du kan sitta ner och njuta av trädgården och titta in i stugan.

 

Här kan du läsa mer om Rothoffs museikoloni och årets tema

 

Foto: David Elg, Moob

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.