fbpx

Konsthallar med spektakulär arkitektur

  1. Start
  2. Besöka
  3. Kultur
  4. Konsthallar med spektakulär arkitektur

Landskrona konsthall

Landskrona konsthall är en av Skånes vackraste konsthallar. Med stora fönsterväggar och konkret formspråk smälter byggnaden in i den omgivande parken samtidigt som den har en distinkt form. Konsthallens sydvästra vägg pryds av en skulptural glasvägg av Erik Höglund. I konsthallens atriumgård finns en japansk trädgård skapad av Ulla Mohlin 1989.
Konsthallen byggdes till stadens 550-års jubileum, 1963, och ritades av Sten Samuelson och Fritz Jaenecke. Den är ett renodlat exempel på en svensk modernistisk efterkrigsarkitektur.
I parken runt konsthallen finns Kaptensgårdens Skulpturpark, invigd 1998 och med verk av 20 konstnärer.

Läs mer om aktuella utställningar

Gå en vandring genom Kaptensgårdens Skulpturpark

 

Kulturhuset Pumphuset

Kulturhuset Pumphuset som ligger i Borstahusens hamn innehåller förutom konsthall även museum och restaurang. Byggnaden utgörs delvis av det ursprungliga pumphuset i tegel vilket uppfördes 1883 i nyrenässansstil för att inhysa en motordriven havsvattenpump till tvätt av sockerbetor. I början av 2000-talet restaurerades det gamla huset och dessutom kompletterade man med en nybyggd del ritad av arkitekt Per Dockson.

Läs mer om aktuella utställningar

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.