fbpx

Konsthallar och gallerier

  1. Start
  2. Kultur
  3. Besöka
  4. Konsthallar och gallerier

Konsthallar och gallerier

I Landskrona kan vi stoltsera med två av Skånes bästa konsthallar, Landskrona konsthall och Pumphuset. Utöver dessa finns det också flera mindre gallerier och ateljéer som är väl värda att besöka.


Landskrona konsthall

Med stora fönsterväggar och konkret formspråk smälter byggnaden in i den omgivande parken samtidigt som den har en distinkt form. Konsthallens sydvästra vägg pryds av en skulptural glasvägg av Erik Höglund. I konsthallens atriumgård finns en japansk trädgård skapad av Ulla Mohlin 1989. I parken runt konsthallen finns Kaptensgårdens skulpturpark invigd 1998 och med verk av 20 konstnärer. Information om aktuella utställningar


Pumphuset

Pumphuset är ett levande kulturhus. Här finns ett museum med en fast utställning om det gamla Borstahusen, en av Sveriges bästa konsthallar och en restaurang. Information om aktuella utställningar

Hemslöjden i Skåne

Hemslöjden ligger placerad i Landskronas gamla stationshus, mitt i stadskärnan. Här finns butik, uställningar och kurser.
Läs mer om Hemslöjden i Skåne


Gallerier

Galleri Peter Plato, Kungsgatan 22

Galleri Gamla stadens webbsida

Galleri1658 webbsida

Galleri Direkts webbsida

Magnus Larsson ateljés webbsida 

Lena Olsson ateljé och butiks webbsida

Två kvinnor står och tittar på en konstutställning

Foto: Oskar Fäldt

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.