fbpx

Folkets Hav

  1. Start
  2. UPPLEV
  3. LJUSET
  4. Kultur
  5. Besöka
  6. Folkets Hav

Claudia O’Steen + Aly Ogasian
The Physical Geography of the Sea
Kasernplan | Folkets hav

Verk nummer två på Folkets Hav tar oss från Karibiska havet till dess motsats; ishavet. The Physical Geography of the Sea är ett verk av Claudia O’Steen och Alyson Ogasian som syntetiserar den djupa psykologiska effekten av att korsa en av de mest sällsynta platserna på jorden i en misslyckad utforskares fotspår. År 1897 försökte utforskaren S.A. Andrée flyga till nordpolen i en väteballong av silke.
Andrée avsåg att vara först till nordpolen och planerade att kartlägga regionen med flygfoto-kameror konstruerade för kartografi. Strax efter starten från Danskøya kraschade dock expeditionen. Deras kvarlevor hittades 33 år senare, dödsorsak okänd. Bland resterna fanns flera kapslar av exponerad film, bevarade i snön.

The Physical Geography of the Sea använder sig av en boj som spårar Golfströmmens flöde från Mexikanska golfen till Danskøya och in i packisen nära Nordpolen. Den markerar betydande punkter när den korsar Andrées expeditionsväg. Verket kombinerar text från O’Steen och Ogasians personliga expeditionsdagböcker, Andrées egna texter och skrifter av Mathew Fontaine Maurys; den moderna oceanografins fader.

 

Claudia O’Steen och Alyson Ogasian

Genom att kombinera video, installation och performance kastar Ogasian och O’Steen sig in i rollen som upptäcktsresande eller kunskapssökare och går igenom en serie scenarier som både är djupt absurda och poetiska.
Genom en robust forskningsmetod utvecklar de system som smälter samman historiska, samtida och inbillade versioner av marin navigering, nautisk kartläggning, astronomi, geologi och kartografi. Deras projekt inkluderar ofta fältarbete på avlägsna eller ovanliga platser så som rymdanläggningar och extrema landskap. Deras arbete existerar som en upptäckning av en resa eller expedition, som ett bevis för ett större sammanhang.
De har tilldelats gemensamma residencies vid Hambidge Center for the Arts & Sciences, Rural Projects, The Wassaic Project, Montalvo Arts Center, Arctic Circle och NCCA Sankt Petersburg, och har ställt ut både nationellt och internationellt på platser som Russian State Arctic and Antarctic Museum, apexart, Flux Factory, Manifest Creative Research Gallery och Ohio State University.
Claudia tog en bachelor of fine arts vid Watkins College of Art Design & Film och en master i Digital + Media vid Rhode Island School of Design. Hon är för närvarande bosatt i Charlotte, NC, USA och är biträdande professor i konst vid Winthrop University.
Aly fick en bachelor of fine arts från Queen’s University och en MFA i Digital + Media vid Rhode Island School of Design. Hon är baserad i Los Angeles, CA, USA och är biträdande professor i konst vid Scripps College.

 

Mer om konstnärerna

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.