fbpx

NYGATAN 7

  1. Start
  2. UPPLEV
  3. LJUSET
  4. Kultur
  5. Besöka
  6. NYGATAN 7

Philipp Lachenmann
SHU (Blue Hour Lullaby)
Nygatan 12

Detta är det första av tre videokonstverk av Philipp Lachenmann som visas på Nygatan 7.

Ett fängelse i öknen i skymningsljus. Komplexet förbereds för natt, belysning tänds successivt. Parallellt dyker belysningen från annalkande flygplan upp på kvällshimmeln.

Fängelset vi ser är California Correctional Institution (CCI) i Mojaveöknen, ett av fyra fängelser i USA där de intagna under hög säkerhet hålls isolerade, ibland på livstid. SHU (Security Housing Unit)-isolering är det hårdaste straffet i amerikansk lagstiftning efter dödsstraffet. 1998 klassade Amnesty International SHU-isolering som tortyr.

 

Philipp Lachenmann

Phillip Lachenmann (f 1963) är en tysk multimediakonstnär som för närvarande är bosatt i Istanbul, men annars bor och arbetar i Tyskland och USA. Lachenmann har presenterat sina verk runt om i världen och bland annat gjort större separatutställningar på samtidskonstmuseet Hamburger Bahnhof i Berlin, och Ace Gallery i Los Angeles.

 

Mer om Philipp

Lachenmann.net »

 

Nina Slejko Blom och Conny Blom

Nygatan 7 kurateras av Landskronaduon Nina Slejko Blom och Conny Blom. Paret driver det konceptuella konstcentret CAC i Bukovje, Slovenien samt i deras lägenhet i Landskrona.

CAC-bukovje.net »

 

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.