fbpx

NYGATAN 7

  1. Start
  2. UPPLEV
  3. LJUSET
  4. Kultur
  5. Besöka
  6. NYGATAN 7

Philipp Lachenmann
SHU (Blue Hour Lullaby)
Nygatan 12

Detta är det första av tre videokonstverk av Philipp Lachenmann som visas på Nygatan 7.

Ett fängelse i öknen i skymningsljus. Komplexet förbereds för natt, belysning tänds successivt. Parallellt dyker belysningen från annalkande flygplan upp på kvällshimmeln.

Fängelset vi ser är California Correctional Institution (CCI) i Mojaveöknen, ett av fyra fängelser i USA där de intagna under hög säkerhet hålls isolerade, ibland på livstid. SHU (Security Housing Unit)-isolering är det hårdaste straffet i amerikansk lagstiftning efter dödsstraffet. 1998 klassade Amnesty International SHU-isolering som tortyr.

 

Philipp Lachenmann

Phillip Lachenmann (f 1963) är en tysk multimediakonstnär som för närvarande är bosatt i Istanbul, men annars bor och arbetar i Tyskland och USA. Lachenmann har presenterat sina verk runt om i världen och bland annat gjort större separatutställningar på samtidskonstmuseet Hamburger Bahnhof i Berlin, och Ace Gallery i Los Angeles.

 

Mer om Philipp

Lachenmann.net »

 

Nina Slejko Blom och Conny Blom

Nygatan 7 kurateras av Landskronaduon Nina Slejko Blom och Conny Blom. Paret driver det konceptuella konstcentret CAC i Bukovje, Slovenien samt i deras lägenhet i Landskrona.

CAC-bukovje.net »

 

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.