fbpx

NYGATAN 7

  1. Start
  2. UPPLEV
  3. LJUSET
  4. Kultur
  5. Besöka
  6. NYGATAN 7

Philipp Lachenmann
DELPHI_Rationale (2015-2019) 12 minuter
Nygatan 7

Detta är det tredje videokonstverket av Philipp Lachenmann som visas på Nygatan 7.

DELPHI Rationale är filmad i DELPHI detektorn, en av de fyra stora detektorerna i partikelacceleratorn i Cern, där man 2012 lyckades bevisa existensen av Higgspartikeln, eller som den också kallas, Gudspartikeln.

I detta vetenskapens tempel träder en Indisk sarodspelare in och framför en morgonraga varpå ett magiskt skådespel i ljus och färg saturerar den matematiska världen av orsak och verkan och sveper in den i lager av irrationalitet och estetik.

Musiker: Ranajit Sengupta
Ljuddesign: Anders Ehlin

 

Philipp Lachenmann

Phillip Lachenmann (f 1963) är en tysk multimediakonstnär som för närvarande är bosatt i Istanbul, men annars bor och arbetar i Tyskland och USA. Lachenmann har presenterat sina verk runt om i världen och bland annat gjort större separatutställningar på samtidskonstmuseet Hamburger Bahnhof i Berlin, och Ace Gallery i Los Angeles.

 

Mer om Philipp

Lachenmann.net »

 

Nina Slejko Blom och Conny Blom

Nygatan 7 kurateras av Landskronaduon Nina Slejko Blom och Conny Blom. Paret driver det konceptuella konstcentret CAC i Bukovje, Slovenien samt i deras lägenhet i Landskrona.

CAC-bukovje.net »

 

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.