fbpx

NYGATAN 7

  1. Start
  2. UPPLEV
  3. LJUSET
  4. Kultur
  5. Besöka
  6. NYGATAN 7

Philipp Lachenmann
DELPHI_Rationale (2015-2019) 12 minuter
Nygatan 7

Detta är det tredje videokonstverket av Philipp Lachenmann som visas på Nygatan 7.

DELPHI Rationale är filmad i DELPHI detektorn, en av de fyra stora detektorerna i partikelacceleratorn i Cern, där man 2012 lyckades bevisa existensen av Higgspartikeln, eller som den också kallas, Gudspartikeln.

I detta vetenskapens tempel träder en Indisk sarodspelare in och framför en morgonraga varpå ett magiskt skådespel i ljus och färg saturerar den matematiska världen av orsak och verkan och sveper in den i lager av irrationalitet och estetik.

Musiker: Ranajit Sengupta
Ljuddesign: Anders Ehlin

 

Philipp Lachenmann

Phillip Lachenmann (f 1963) är en tysk multimediakonstnär som för närvarande är bosatt i Istanbul, men annars bor och arbetar i Tyskland och USA. Lachenmann har presenterat sina verk runt om i världen och bland annat gjort större separatutställningar på samtidskonstmuseet Hamburger Bahnhof i Berlin, och Ace Gallery i Los Angeles.

 

Mer om Philipp

Lachenmann.net »

 

Nina Slejko Blom och Conny Blom

Nygatan 7 kurateras av Landskronaduon Nina Slejko Blom och Conny Blom. Paret driver det konceptuella konstcentret CAC i Bukovje, Slovenien samt i deras lägenhet i Landskrona.

CAC-bukovje.net »

 

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.