fbpx

Photon

The forgotten wall

Slottsgatan/Parkgatan

 

Photon är ett svensk/danskt konstnärligt kollektiv med bas i södra Skåne som drivs av Hans Christiansen. Photon inspireras av de gamla psykedeliska ljusmästarna från 60-talet.

Dem har sedan 1993 arbetat intensivt med ljusprojektioner, interaktiva ljuskonstverk, ljusinstallationer och utveckling av specialutrustning.

Med grafisk design, illustrationer och analoga effekter har Photon producerat och skapat förutsättningar för belysning av byggnader, fasader, festivaler, events, klubbar och stora special screens. Detta har givit Photon deras helt unika uttryck och status. 

 

The forgotten wall

Efter mörkrets inbrott lyser den bortglömda väggen i centrala Landskrona upp.

Som att den vill säga till betraktaren att jag finns, se mig.

The forgotten wall är en ljusprojektion där analoga glaseffekter, kokande vätskor och digitala projektioner möts i ett bländande sammelsurium.

Fast installation varje kväll. Under ett par unika kvällar kör Photon live. Då kan det sanna uttryck upplevas som just Photon är specialister på, glas och vätskor projiceras med molekylär upplösning och färgerna upplevs både som kristallklara och transparenta.

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.