fbpx

Rådhustorget Virtual Space

  1. Start
  2. UPPLEV
  3. LJUSET
  4. Kultur
  5. Besöka
  6. Rådhustorget Virtual Space

Anika Schwarzlose med Brian McKenna och Sam Ten Thij
In between States of Matter (Mellan materiens tillstånd)
Rådhustorget Virtual Space

Som andra utställare i vårt Virtual Space på rådhustorget har vi äran att presentera Anika Schwarzlose med samarbetspartners. Hon utforskar gränsen mellan liv och materia, simulation och verklighet, det organiska och det digitala.

Anika är född i Berlin men bor och arbetar i Amsterdam tillsammans med Brian McKenna. 2012 tog hon sin Master of Fine Arts på Malmö Konsthögskola. Hon arbetar i en mängd olika material och har visats på gallerier och biennaler från Ryssland till USA.

 

In between States of Matter

Geologer hittar just nu nya, tidigare okända mineraler i regioner som formas och påverkas av storskalig resursutvinning. Dessa mineraler förekommer i slagghögar, som värms upp inifrån och på så sätt blir som konstgjorda vulkaner. Mineraltransformationerna, påbörjade av människors påverkan, genererar i sin tur mutationer och transformativa processer i det biologiska livet i närområdet. Detta är en cykel som inspirerar till tankar om en mineral- och människo-samevolution och bidrar till en debatt som omdefinierar åtskillnaden mellan liv och icke-liv.
Industriella 3D-modeller av maskindelar för utgrävning manipuleras för att brytas ned digitalt och förvandlas till grafiska datafel, som påminner om sten och kristall, vilket visualiserar förhållandet mellan maskiner och deras miljö. En experimentell digital process, som arbetar med kända såväl som okända faktorer, närmar sig till sin karaktär en biologisk process av metabolisk kraft och mutation.
Genom att väva samman digitala och biologiska processer, gruvmaskiner och mineralmaterial utforskar videoanimationen ett animistiskt eller organistiskt förhållande till världen..

 

Mer om Anika

www.anikaschwarzlose.com

 

Mer om Sam

www.samtenthij.nl 

 

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.