fbpx

VARFÖR?

  1. Start
  2. LJUSET
  3. Kultur
  4. Besöka
  5. VARFÖR?

Bakgrund

 

Ljuset är en tre månader lång ljusupplevelse som äger rum mellan den 10 oktober 2020 och den 10 januari 2021. Utställningar, program och workshops arrangeras parallellt med ljusinstallationer på olika platser runt om i staden. Design på internationell nivå går hand i hand med lek och en gnutta magi när Landskronaborna blir medskapare av en upplyst stad.

 

Utöver att bjuda in till en sprakande ljusupplevelse är syftet med Ljuset även att utforska på vilka sätt man kan arbeta kreativt och långsiktigt med ljus i stadsbilden. Bland annat har trygghetsvandringar som genomförts tillsammans med Landskronabor påvisat ett behov av mer belysning i vissa områden av staden. Detta underlag har varit centralt i processen bakom evenemanget. Genom att experimentera med hur vi kan arbeta med ljus i stadsbilden så hoppas vi kunna finna nya sätt att bidra till stadens kulturutbud och stadsbild.

 

2020 är premiäråret och det utmärks av en tydlig experimentlusta, dialog och lyhördhet. Denna första ljusfest testar vi våra vingar och skapar tillsammans. Vad kan Ljuset i Landskrona vara?

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.