fbpx

Lokalproducerade delikatesser

  1. Start
  2. Mat och dryck
  3. Besöka
  4. Lokalproducerade delikatesser

Lokalproducerade delikatesser

Finns det något bättre än att avnjuta läckra lokalproducerade delikatesser och drycker? I Landskrona och på Ven finns det allt ifrån heta chilisåser till mumsig glass. 

Skånsk Chili är ett familjeägt företag som odlar och tillverkar ekologiskt certifierade chilisåser. I Asmundtorp, öster om Landskrona hittar du odligen där du kan köpa plantor.

Chilli

De gula rapsfälten på Ven är omtalade och många vill besöka ön när rapsen blommar. Av de vackra blommorna tillverkas rapsolja. Hos Vens skafferi kan du köpa med dig den goda oljan och andra Venodlade delikatesser som popcorn, rostade rapsfrön och grönsaker.

På Hvendurums bageri på Ven kan du fika eller köpa med dig nybakade godsaker som är bakade på egenmalt durummjöl som odlats på Ven.

Hos Saxtorpsvamp kan du inhandla färsk svamp som är odlad med kärlek eller handplockad i svenska skogar. Företaget är certifierade av Svenskt Sigill och svampen är helt fri från kemiska bekämpningsmedel.

När du besöker Ven vill du inte missa den goda Hvenglassen. Glassen finns i olika smaker och tillverkas av grädde från Skåne och närproducerade råvaror. Det finns både gräddglass, sorbet och veganska sorter. Glasskiosken ligger i bäckvikens hamn.

Kantareller i en korg

Under den senaste tiden har en bryggerikultur växt fram i Landskrona. Här huserar sedan några år tillbaka tre lokala ölproducenter, 1413 Bryggkultur, Brekeriet samt Brygghuset Finn. Läs mer om ölhantverket i Landskrona

På Ven ligger världens minsta komersiella Pot Still destillerier och laboratorier, Spirit of Hven. Följ med på en guidad visning och delta i en gourmetprovning med unika produkter från destilleriet.

Shady Burgers

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.