Njut av en god middag och dryck

  1. Start
  2. Besöka
  3. Mat och dryck
  4. Njut av en god middag och dryck

Både Landskrona och ön Ven erbjuder förstklassiga restauranger och krogar för den kräsne. Avnjut din middag med havsutsikt, i slottsmiljö eller på någon av restaurangerna i stadskärnan.

Norr om Landskrona ligger Örenäs Slott där du kan avnjuta middagen i unik slottsmiljö. Vid Borstahusens gamla fiskeläge ligger Pumphuset med en fantastisk utsikt över Öresund och strax intill Erikstorps Kungsgård med den erkände kocken Daniel Berlin. På ön Ven hittar du Pumpans café & restaurang som bjuder på en ekologisk och vegetarisk meny. I Kyrkbackens hamn på Ven ligger Bread on Wine som är en unik restaurang som serverar tapas och erbjuder över 300 olika sorters vin.

 

Destilleriet Spirit of Hven Backafallsbyn som ligger på Ven är en av världens minsta familjeägda Pot Still destilleri där allt från mäskning till jäsning, destillering samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak. Destilleriet erbjuder både guidade visningar och whiskyprovningar.

 

Landskrona har också två lokala ölbryggerier, Brygghuset Finn och Brekeriet.

 

Foto: Niclas Lundblad och David Back.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.