fbpx

Om Vandringsgillet

  1. Start
  2. Vandringsgillet 9-11 september
  3. Natur & hav
  4. Besöka
  5. Om Vandringsgillet

Vem arrangerar Vandringsgillet?
VandringsGillet arrangeras av Landskrona stad tillsammans med företag i Landskrona. 

Vandringsgillet + STF Vandringens dag
Vi har valt att kombinera vårt vandringsevenemang med Svenska Turistföreningens Vandringens dag som är den 11 september.

Var utgår Vandringsgillet från?
Alla våra vandringar förutom turerna till Ven utgår från Mötesplats Borstahusen. Vandringarna på Ven startar på olika platser. Information om detta hittar du när du bokar din vandring.

Vem kan delta i Vandringsgillet?
VandringsGillet är till för alla som gillar att röra på sig och vill uppleva storslagen och unik natur tillsammans med andra. Evenemanget riktar sig gentemot vuxna.
Om du vill vandra med dina barn rekommenderar vi Sagoslingan i Saxtorpsskogen som ni kan gå på egen hand. 

Vandrar man i grupp?
Ja vi vandrar i grupp och med varje grupp följer minst en värd eller guide.

Får man ta med hund på vandringarna?
Hundar är härliga djur men det finns de som är allergiska och rädda för hundar så det passar inte att de åker med på våra busstransfers. Om du håller din hund kopplad får den gärna följa med under de vandringar där vi inte åker buss. 

Ingår mat och dryck?
Lunchpaket ingår på alla vandringar utom den korta Pilgrimsvandringen som är kostnadsfri att gå med på.

I Landskrona ingår ett lunchpaket levererat från restaurang Kvarteret Erikstorp. På Ven avnjuter vi ett lunchpaket från House of Hven Turistgården. I lunchpaketet ingår en vällagad lunch, äpplemust och kaffe. Ta med egen termos till kaffet.

Ska jag ta med egen vattenflaska?
Ja ta med en rejäl flaska med vatten.

Vad ska jag ha på mig?
Använd bekväma skor som du har provat att gå längre sträckor i tidigare. Kläder efter väder låter kanske klychigt men det är faktiskt det som vi rekommenderar. Lager på lager är också bra. Då kan man ta på eller av kläder efter behov. Glöm inte ryggsäck att förvara lunchpaket, termos, vattenflaska och sittunderlag i. 

Finns det toalett längs vandringslederna?
Ja det finns toaletter längs lederna. Värdarna ger information om vart de finns.

Busstransfer 
I de fall där vandringen startar på annan destination än Mötesplats Bortshusen så åker vi buss dit gemensamt. Undantag för Ventrafikens terminal dit man tar sig på egen hand. Bussarna utgår från Mötesplats Borstahusen.

Hur tar jag mig till Landskrona?
Du tar dig enkelt till Landskrona med tåg. På stationen hoppar du på buss 4 som tar dig vidare till Mötesplats Borstahusen. För tider se Skånetrafiken
Om du kommer med bil så kör du enklast av vid E6 Landskrona norra och följer skyltning mot Borstahusen. Gratis parkering finns längs Lill-olas väg, intill Mötesplats Borstahusen. Se karta

Hållbart evenemang
VandringsGillet är ett hållbart evenemang. Tänk på att inte skräpa ner i naturen och fyll på din vattenflaska med kranvatten istället för att köpa buteljerat vatten.
Våra lunchpaket packas i miljövänligt material och besticken är av trä.

Inställt evenemang pga Corona
Behöver evenemanget ställas in p.g.a. Covid-19 (vilket vi verkligen inte hoppas) så får du tillbaka hela avgiften. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kontakta oss
visit@landskrona.se
0418-47 30 00

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.