fbpx

Resa till och i Landskrona

  1. Start
  2. Planera din resa
  3. Besöka
  4. Resa till och i Landskrona

Resa till och i Landskrona

Här hittar du information om hur du tar dig till och runt i Landskrona samt var du parkerar bilen under ditt besök.

 

Hur kommer jag till Landskrona med flyg?

Vi har tre flygplatser i vår närhet; Kastrup (Köpenhamn), Malmö Airport och Ängelholm/Helsingborg Airport. Du tar dig enkelt med tåg från Kastrup/Köpenhamn till Landskrona. Från Malmö Airport tar du flygbussen till Lund och sedan tåg till Landskrona och från ÄngelholmHelsingborg Airport går flygbussen till Helsingborg och sedan tåg eller buss vidare till Landskrona. Självklart kan du även ta en taxi.

Var ligger tågstationen i Landskrona?

Tågstationen ligger på Östervångsplan. Stig ombord på buss nummer 3 som tar dig gratis (om du visar upp tågbiljetten) in till stadskärnan. Från stationen kan du även åka buss till andra stadsdelar. För mer information om bussar och tåg se Skånetrafikens hemsida.

Hur löser jag biljett till stadsbuss och regionsbuss?

Bussarna är kontantfria. Du kan betala med betalkort ombord. För mer information om priser och tider se Skånetrafikens hemsida.

Hur hittar jag till Ventrafiken när jag kommer med bil från E6?

Kör av vid Landskrona södra och följ båtskyltarna. I de första två rondellerna kör du rakt fram och i den tredje svänger du vänster. Efter ca 500 meter svänger du höger och du har terminalen på din vänstra sida. Tidtabell och priser Ventrafiken

Var parkerar jag bilen under mitt besök?

I Landskrona är det enkelt att hitta parkeringar både nära stadskärnan och intill Ventrafikens terminal.
Här hittar du mer information om parkering i Landskrona

Var parkerar jag bussen?

På Kolgatans parkering (precis intill Ventrafikens terminal) kan man stå 1h. På Magasinsgatan, bakom järnvägsspåret, kan man stå upp till 24h. Här i från är det ca 5 minuters promenad till Ventrafiken och ca 10 till stadskärnan. Du kan också stå längs gatorna som ligger intill Magasingatan. Här är det 24h parkering. Vi har tyvärr ingen långtidsparkering för bussar.

 

Foto: Johan Spjuth

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.