fbpx

Tre tips på aktiviteter på Ven

  1. Start
  2. Ven
  3. Besöka
  4. Tre tips på aktiviteter på Ven

Hyr en cykel ovanför Bäckvikens hamn (där färjan lägger till) och följ de slingrande stigarna runt ön. Utsikten över Öresund har ni med er längs hela turen och det är lätt att stanna till och ta ett uppfriskande dopp.

Cykla på Ven

Hos Hvenalpacka finns det ett gäng gulliga alpackor. En promenad med dessa säregna djur är både meditativt och utmanande. Glöm inte att boka innan avresa!

Vandra med alpacka

Att paddla kajak runt Ven är ett spännande sätt att upplev ön. Stanna till vid en öde strand och avnjut medhavd matsäck (godaste bullarna finns att köpa hos Hvendurum) eller paddla in i Bäckvikens eller Kyrkbackens hamn och ät en lunch på någon av resturangerna där. Kajaker finns att hyra hos CampVen.

Kajak Ven

På Ven finns det en hel uppsjö av resturanger och det är lätt att stanna till för en bit mat eller fika.

Det är härligt att sitta i Pumpans café och restaurangs lummiga trädgård och avnjuta medelhavsinspirerad, vegetarisk mat av ekologiska råvaror. Pizzorna är favoriter på menyn.

Hos House of Ven serveras det fisk, skaldjur och tångväxter från havet och vilt som rådjur, hare, fasan, and och gås. Detta kombineras med nötter, frukter, örter & bär som växer vilt i naturen.

Vinboden i Kyrkbackens hamn bjuder på en en genuin vin och matupplevelse. Menyn består av små- och mellanrätter som du själv kan komponera till din unika måltid.

Alla matställen

Ven

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.