fbpx
 
BOENDE

Åtta charmiga gästhamnar i Landskrona och på Ven

Med åtta charmiga gästhamnar är Landskrona en perfekt destination för dig med egen båt. På nära håll finns Landskronas vackra stadskärna, pittoreska fiskelägen och White guide-restauranger.

Nyhamn marina

Landskronas nyaste gästhamn är Nyhamn Marina vid stadskajen i hjärtat av Landskrona. Hamnen är en moderniserad industrihamn där modern arkitektur och äldre byggnader smälter samman. Gästhamnen har nu plats för cirka 30 gästande båtar. I närheten av Nyhamn Marina finns ett varierat utbud av aktiviteter, utflykter och upplevelser. Precis intill hamnen ligger Hotel Öresund med restaurang och spa, och en bit bort finns en citystrand, utomhusbad, minigolf, skatepark och utomhusgym. Ytterligare fem minuters promenad bort kan man gå på historisk upptäcktsfärd på Citadellområdet, vid den välbevarade fästningen från 1500-talet. Landskronas stadskärna ligger precis intill och lockar med caféer, restauranger, shopping och kultur som Landskrona museum och Landskrona konsthall.

Hamnar i Borstahusen och Ålabodarna

I de pittoreska fiskelägena Borstahusen och Ålabodarna norr om Landskrona finns genuina gästhamnar med badstränder, kultur och gourmetrestauranger. I Borstahusen hittar man kulturhuset Pumphuset som är museum, konsthall och restaurang under samma tak. I Ålabodarna är Hamnkrogen öppen på sommaren och Örenäs slott ligger på promenadavstånd från hamnen.

Åtta gästhamnar i Landskrona och på Ven:

• Nyhamn Marina, nyhamnmarina.se
• Landskrona Lustbåtshamn, landskronass.se
• Lundåkrahamnen, lundakrahamnen.se
• Borstahusens hamn, borstahusens-ss.se
• Ålabodarnas hamn, alabodarna.se
• Kyrkbackens hamn på Ven, kyrkbacken.se
Bäckvikens hamn på Ven
• Norreborgs hamn på Ven, norreborgshamn.se

Kyrkbackens hamn på Ven
Kyrkbackens hamn Foto: Viktor Silfverhjelm Hultqvist / Studio Silfverqvist
-----