fbpx
 
BOSTÄDER

Industrihistoria möter modern design i Tvålfabriken

Kvarteret Slottsplatsen i centrala Landskrona, mellan Citadellet och Nyhamn, utvecklas och får nytt liv. I den röda tegelbyggnaden, som tidigare hyst Tvålfabriken Sylva, skapas 28 lägenheter varav den största är hela 183 kvadratmeter.

Mårten Edstrand är projektansvarig på Malmöhus Projekt som ansvarar för ombyggnaden av gamla tvålfabriken. Fastigheten kommer att få spektakulära lägenheter med fönster som vetter ut mot havet och Citadellet.

Tvålfabriken Landskrona
Tvålfabriken ligger granne med Slottsparken som under våren täcks av ett blått hav av scilla. Till vänster i bild syns småbåtshamnen Nyhamn.

– Lägenheterna kommer att ha en lite råare industristil, med synliga pelare, generös takhöjd och ett fantastiskt ljus. Dessutom kommer vi att inreda byggnadens outnyttjade femte våning. Där kommer vi att bygga lite av ett loft apartment, en lägenhet på minst 150 kvadrat med en blandning av gammalt och nytt, synliga takbjälkar och ett stort fint ljusinsläpp med bra kontakt med havet. Bostäderna är en produkt som känns ny och exklusiv för Landskrona, säger Mårten Edstrand.

Säljstart sker i mars 2020, inflyttning planeras till kvartal 4, 2021. Lägenheterna kommer att ha 1-5 rum och en yta på 33-183 kvadratmeter.

Mer information hittar du hos Skandiamäklarna.

-----