fbpx

LA Business Awards

  1. Start
  2. Etablera
  3. LA Business
  4. LA Business Awards

Fredag 23 april kunde vi äntligen hylla de företag som blivit nominerade för stora prestationer och framgångar under 2019 i samband LA Business Awards som sändes live från Landskrona teater. 

Stort grattis till alla vinnare och nominerade företag. Du kan se LA Business Awards i efterhand på länken nedan. 


Vi ser fram emot mars 2022 där vi bjuder in till Landskronas näringslivsgala.

Priset går till det företag som har skapat flest jobb i Landskrona under 2019. De nominerade till Årets jobbskapare är: 

BorgWarner

Derome

Oatly

Vinnaren är: Oatly

 


Motivering: 
Priset går till ett företag som tidigt etablerade sig på Kronans företagspark med stora ambitioner att utveckla nya produkter inom en traditionell bransch. Innovation och hållbarhet är företagets ledord. De senaste åren har företaget tagit hela världen med storm men de har också gjort skillnad på det lokala planet. Företaget har gjort ett stort avtryck i Landskronas näringsliv både vad gäller att sätta staden på kartan men framförallt som en attraktiv arbetsgivare med stark tillväxt. 

Priset går till ett företag eller förening som drar besökare och bidrar till att höja Landskronas attraktionskraft. De nominerade till Årets dragare är: 

Lock Stock & Barrel

 

Kvarteret Erikstorp och Mötesplats Borstahusen

Borstahusens Konstförening

Vinnaren är: Kvartet Erikstorp och Mötesplats Borstahusen

 

Motivering:
Priset går till företagare med passion och engagemang som lockar besökare från när och fjärran att upptäcka Landskrona. Genom att samarbeta med andra och varandra skapar årets dragare unika upplevelser för Landskronaborna, företagare och besökare. Årets dragare sätter Landskrona på kartan genom att stärka kopplingen mellan mat och möten, hav och natur och bidrar starkt till utvecklingen av Landskronas besöksnäring.

Priset går till ett företag som arbetar med hållbarhet – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. De nominerade till Årets hållbara företag är:

ICA Kvantum 

Boliden Bergsöe 

Emrahus

Vinnaren är: ICA Kvantum


Motivering: 

Priset går till ett företag som engagerar sig, tar ett stort samhällsansvar och arbetar långsiktigt för ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Företaget har en tydlig hållbarhetspolicy, främjar samarbete med lokala producenter och har ett mångårigt samarbete med Cityidrott. De är också måna om att alla ska få möjlighet till ett arbete och ser värdet av att även anställa de som står längre från arbetsmarknaden. 

Priset går till en entreprenör eller företag som har förnyat Landskronas näringsliv. De nominerade till Årets rookie är: 

Vinnaren är: Riktiga Konsulter


Motivering:

Priset går till ett nystartat företag i Landskrona som med specialistkompetens inom IT bidragit till att bredda Landskronas näringsliv och stärka branschen kunskapsintensiva tjänstenäringar. Företaget förser hela regionen med konsulttjänster som löser kundernas utmaningar inom systemutveckling, programmering och avancerad projektledning. Dessutom bidrar de till att väcka intresse för fler konsultföretag att etablera sig i Landskrona.  

Riktiga Konsulter

Nyhamns Fiske & Marin

Fantasitårtor av Ella Sjögren

Vinnaren är: Spirit of Hven


Motivering:
Priset går till ett företag som under många år vunnit internationella utmärkelser för sina produkter. De unika produkterna tillverkas till tonerna av rock, country och blues och produceras av lokala råvaror. Företaget har under många år visat både stabilitet och hög innovationsförmåga. De bidrar även i hög grad till att utveckla besöksnäringen såväl som platsvarumärket Landskrona & Ven och lockar besökare från när och fjärran.

De nominerade och prisvinnarna är utsedda av en jury som består av representanter från Landskrona stad, Nyföretagarcentrum, SEB, Mazars, Tillväxt Landskrona samt DSV. Allmänheten har kunnat nominera företag till samtliga priser. 

LA Business Awards arrangeras av Landskrona stad i samarbete med:

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.