fbpx

LA Business Live

  1. Start
  2. LA Business
  3. Etablera
  4. LA Business Live

LA Business Live är Landskronas årliga näringslivsdag som genomfördes på Landskrona teater den 11 februari. Här nedan kan du se livesändningen.

PROGRAM

Framtidens attraktiva städer
Landskronas vägval
Vi inleder med att tillväxtchef Anna Classon och stadsbyggnadschef Johan Nilsson tar ett avstamp i Landskrona och den resa som staden gjort de senaste 10 åren sedan strategin Landskronas vägval togs fram.

Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi
Charlotta är och en av landets främsta experter på städer och regional utveckling och en uppskattad föreläsare både nationellt och internationellt. Hon har bland annat föreläst för både FN och EU-kommissionen.

Tillsammans med professor Richard Florida har Charlotta Mellander varit med och utvecklat och publicerat teorier kring kreativa människor och företag och städer där de vill bo och verka. I sina föredrag tar hon ett bredare grepp på regional utveckling och kopplar samman ekonomi, entreprenörskap och innovationer med mjukare värden som öppenhet, tolerans och lycka.

Idag har Charlotta en forskartjänst som hon delar mellan Internationella Handelshögskolan i Jönköping och Rotman School of Management i Toronto.

Panelsamtal
Med koppling till Charlottas föredrag har vi ett panelsamtal där vi lyfter olika infallsvinklar på vad som gör Landskrona attraktivt och hur vi ytterligare kan locka till inflyttning, etableringar och investeringar.

Framtidens transporter, infrastruktur och mobilitet
Europaspåret
Christian Alexandersson från Landskrona stad berättar om var vi står i frågan om Europaspåret – Landskronas alternativ till fast förbindelse över Öresund. Vi kommer också få höra SJ:s och Green Cargos syn på framtida transporter av människor och gods.

Initiativet LA Drive
Självkörande fordon är något som tidigare har varit science fiction men nu är verklighet. I Landskrona har vi startat ett kluster, LA Drive, som samlar företag och kunskap kring just detta. Elena Sjödin som är VD för Robotminds samt projektledare för LA Drive berättar om initiativet. Även en representant för Borgwarner samt ett drönarinitiativ kopplat till KTH medverkar.

Framtidens hållbara placeringar
Liza Jonson som är vd för Sveriges största fondbolag Robur berättar om deras ansvar som investerare och hur de kan driva på och inspirera till en mer hållbar utveckling framåt.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.