fbpx

Hitlåtar från Häljarp

  1. Start
  2. Företagande
  3. Näringsliv
  4. Hitlåtar från Häljarp

Hitlåtar från Häljarp

På andra våningen i klubbhuset på Öresunds golfklubb händer det magiska saker. Här huserar musikstudion Woodhouse productions som bland annat har skapat hits till Melodifestivalen och Katy Perrys konserter. Men det började som ett hemmaprojekt i en trävilla i Häljarp.

Woodhouse productions grundades av Häljarpsborna Henric Pierroff och Thomas Sassersson 2012. De träffades när de båda jobbade på IT-företaget Dell och märkte snabbt att de delade ett brinnande musikintresse. Henric hade skrivit låtar sedan han var nio år och Thomas hade extraknäckt som DJ under en lång tid.

– Jag fick reda på att Henric hade byggt en studio i sin villa och fick följa med honom hem för att titta. På helgerna var det ibland skytteltrafik av personer som kom för att sjunga in låtar. Jag såg vilken talang han hade, men såg också att det inte var hållbart i längden att ha en studio i hemmet. Vi ville båda satsa större och ta bolaget ur hemma-fasen, säger Thomas som har ett brett nätverk inom musik- och skivbolagsbranschen från sin tid som DJ.

De hade länge spanat på lokalen i klubbhuset vid golfbanan. Sedan några år tillbaka har de där en professionell studio med en lounge och kontor. I bolaget är det Henric som skriver låtar och producerar medan Thomas är talangscout, manager och delägare. Sedan en tid tillbaka har de också en tredje partner i Staffan Amberlind, som arbetar med affärsutveckling av företaget.

Visionen för företaget är att bli låtskrivare åt större artister. Och det har de lyckats med. När vi besöker Woodhouse productions har de just haft en låtskrivarhelg med Michael Rice, som sjöng Englands bidrag i Eurovision. Michael Rice ska nu lanseras stort i Europa.

I våras deltog Woodhouse productions också med ett bidrag i svenska Melodifestivalen, låten ”Who I am” med Rebecka Karlsson som gick vidare till Andra chansen. Där fick hon möta hårt motstånd i gruppen Arvingarna, som ju är en av Sveriges mest folkkära grupper. Woodhouse låt gick inte vidare, men Thomas ser det ändå inte som ett nederlag.

– Det är ju jättestort att komma till Andra chansen! Rebecka är ung och har framtiden för sig. Och att komma till Andra chansen i Melodifestivalen var ett kvitto för oss att vi är på rätt väg, säger Thomas.

Andra kända svenska artister som Woodhouse skrivit låtar till är John Lundvik (Melodifestivalvinnare 2019) och Jon Henric Fjällgren. Men de har också nått framgångar internationellt. För drygt ett år sedan hörde Katy Perrys körsångerska Elle B av sig och ville att Woodhouse skulle skriva åt henne. Hon hade hört talas om låtskrivarna från Häljarp genom kontakter. Henric gjorde ett försök på en låt, skickade iväg den och hörde sedan ingenting under några månader. Plötsligt en dag fick de mejl från Elle B där hon berättade att Katy Perry också hört låten och att hon tyckte mycket om den. Det ledde till att Elle B fick sjunga låten som uppvärmning till fyra av Katy Perrys konserter i Johannesburg på the Witness Tour 2018.

– Det var helt overkligt! Vi fick också träffa Katy Perry personligen när hon var på konsert i Köpenhamn, det är nog mitt starkaste minne hittills sedan vi startade bolaget, säger Henric.

För att öka lönsamheten i företaget har de fler ben än låtskrivandet. De jobbar också mot företagskunder med konceptet ”Skriv en hit”, som är ett företagsevent och teambuildingövning där man får komma till studion och tillsammans skriva en låt som man kan använda som företagets låt. Företagets värdeord vävs in och det blir en rolig gruppövning.

– Vi är alla entreprenörer i grunden och går igång på idéer som andra tycker verkar omöjliga. Hur kan man få amatörer att skriva en låt på en dag? Det går! Ofta är det också någon i gruppen som är duktig på att sjunga och gärna vill ta en mer framträdande roll, säger Thomas.

Några kunder som hittills prövat konceptet är IT-gården i Landskrona, Äventyrsförskolan i Landskrona och teamet bakom restaurangen Årstiderna i Malmö.

När Woodhouse productions inte hjälper företag att hitta sin musikaliska profil är de alltså fullt fokuserade på att jaga nästa stora talang och skriva fler internationella hits. De har ett starkt självförtroende och tror att de i framtiden kan locka världsartister att komma och spela in i deras studio i Häljarp.

– Här finns alla förutsättningar för dem. Läget är fantastiskt med grönskan och utsikten över Öresund. Många av de största stjärnorna uppskattar att komma till en lugn, undanskymd plats och inte en storstad. Här finns inga fans, inga stora säkerhetsrisker och helikoptern kan landa precis intill, säger Thomas och pekar ut över golfbanan med ett skratt.

Text: Maria André, Foto. David Elg, Moob

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.