fbpx

Företagsklimat

  1. Start
  2. Etablera
  3. Näringsliv
  4. Företagsklimat

Svenskt Näringsliv presenterade i september rankingen av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner för 2020. Landskrona ligger nu på plats 30 när företagsklimatet rankas i alla svenska kommuner.

Företagsklimatet i Landskrona har utvecklats mycket positivt under de senaste åren enligt Svenskt Näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet. De senaste fem åren har Landskrona klättrat från plats 132 till plats 30. 2019 låg Landskrona på plats 44.

– Vi arbetar målinriktat med att förbättra företagsklimatet och det är glädjande att arbetet ger resultat. Intresset från företag att etablera sig i Landskrona fortsätter att öka. Många faktorer spelar in i besluten men bra företagsklimat är en grundförutsättning för att kunna attrahera nya företag, säger näringslivschef Anna Classon.

Landskrona har i år förbättrat sig inom området tillgång till kompetens där man har klättrat 53 placeringar till plats 56 i Sverige. Andra områden där Landskrona får bra betyg från företagen är mobilnät och bredband, information till företagen och kommunens service och bemötande.

– Vi ska fortsätta att hålla i, i vårt arbete med att stärka relationerna, förstå företagens behov och ge god service och vägledning även framöver, säger näringslivschef Anna Classon.

I årets sammanfattande omdöme får Landskronas företagsklimat betyget 3,77 vilket är högre än både Skånesnittet på 3,42 och rikssnittet på 3,37.

Om Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet:
Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en rankning av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. Syftet med rankingen är att visa var det är bäst att starta och driva företag i Sverige. En kommuns rankingplacering beror på företagens svar från enkätundersökningen och statistik från SCB och UC. Enkäten skickas till 60 000 företag i hela Sverige. I de mindre kommunerna får 200 företag en enkät och i de största kommunerna skickas 400 enkäter.

Läs mer om rankningen på https://www.foretagsklimat.se/

Foto: David Elg, Moob

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.