fbpx

Norra Borstahusen

  1. Start
  2. Bostäder
  3. Flytta hit
  4. Norra Borstahusen

Norra Borstahusen

I mars 2012 tog kommunfullmäktige i Landskrona beslut om att bygga den nya stadsdelen Norra Borstahusen. Här ska det bli cirka 1 100 havsnära bostäder precis bredvid det historiska fiskeläget Borstahusen. I stadsdelen finns något för alla – både radhus, lägenheter och villor.

Majoriteten av bostäderna i Norra Borstahusen är ägande- eller bostadsrättsform, men det planeras också för hyresrätter. Förutom att vara ett havsnära bostadsområde finns alla möjligheter till rekreation och livskvalitet. Precis intill ligger Landskrona Golfklubb, Kvarteret Erikstorp med flera restauranger, småbåtshamn med seglarklubb i Borstahusen, kulturhuset Pumphuset med konsthall och restaurang och mycket mer.

Stadsdelen Norra Borstahusen består av totalt sju detaljplaner. Den första detaljplanen, Fritiden, gjorde det möjligt att flytta Borstahusens camping till sitt nya läge vid Lill-Olas. I dag är det Skånes enda femstjärniga camping med namnet Mötesplats Borstahusen.

Den andra detaljplanen, Strandbyn, lade grunden för de första 160 bostäderna inom det område som tidigare varit camping. Här byggs fyra rader av bostäder längs havet, där de första stod klara år för något år sedan. Byggnadernas utformning, färgsättning, skala och volym är inspirerade av Borstahusens fiskeläge med omgivningar.

Den tredje detaljplanen omfattade bland annat en ny skola för årskurs F-9. I Norra Borstahusen finns nu Internationella Engelska Skolan som startade sin verksamhet höstterminen 2017. Bredvid skolan finns den nybyggda Borstahusens idrottshall med idrottsplats.

Den fjärde detaljplanen bestod till största delen av Bovieran, ett unikt grönt boende med vinterträdgård för 55+. Bovieran stod klar våren 2019.

Den femte detaljplanen, Tomaten, gjorde det möjligt att bygga både fribyggarvillor och flerbostadshus, till exempel Sernekes magasinhus, som är inspirerade av Landskronas historiska byggnader.

Den sjätte detaljplanen, Landsbyn, skapade möjligheter att bygga radhus och villor. I detaljplanen finns också möjlighet till en förskola. I kvarteret byggs en livsmedelsbutik med gym som ska stå klar i slutet av 2020.

Strandstaden, med totalt 550 bostäder, är den sjunde och sista detaljplanen för Norra Borstahusen. Här finns områdets planerade torg, Havstorget, med möjlighet till butiker, café eller andra verksamheter.

Nyproduktioner i Norra Borstahusen och Landskrona 

Välkommen till Norra Borstahusen och Landskrona!

Detaljplanerna i Norra Borstahusen:

1. Fritiden
2. Strandbyn
3. Skolan och idrottsplatsen
4. Bovieran
5. Tomaten
6. Landsbyn
7. Strandstaden

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.