fbpx

Norra Borstahusen får en ny pärla

  1. Start
  2. Bostäder
  3. Flytta hit
  4. Norra Borstahusen får en ny pärla

Norra Borstahusen får en ny pärla

Norra Borstahusen växer så att det knakar och ännu är inte sista spadtaget satt för de drygt 1300 nya bostäderna som ska byggas i Norra Borstahusen. För fastighetsbolaget Dilum är området Skiftet 1 det första bostadsprojektet i Norra Borstahusen och i Landskrona. Inflyttningen är planerad till vintern 2023/2024, men säljstarten är redan nu till våren 2022.

Bostadsrättsföreningen kommer att bestå av 12 radhus, tio 2-planshus och två 1-planshus som ska byggas i Landsbyn, den del av den nya stadsdelen som sträcker sig upp till Helsingborgsvägen. Genomgående för alla bostadsprojekt i Norra Borstahusen är gedigna materialval och moderna boenden, men det som sticker ut med denna pärla är den djärva arkitekturen. Johan Nilsson, stadsbyggnadschef för Landskrona stad, beskriver det som ett mikrokvarter med högt arkitektoniskt värde.

– Du får ett bekvämt och modernt boende med närheten till skolor, kommunikationer och rekreationsområden som känns tilltalande. Tillsammans med den djärva arkitekturen, nästan dansk i sin gestaltning, kan det vara ett utmärkt boende för familjen som är på jakt efter livskvalitet, säger Johan.

Varje bostad består av två huskroppar. Den första i ljust tegel med parti i träpanel. Den andra huskroppen är indragen med träpanel och glasade ytor. Vid matplatsen är det öppet upp till nock vilket gör att husen upplevs som stora och rymliga. De tio 2-planshusen är 130 kvadratmeter och de två 1-planshusen är 85 kvadratmeter. Områdets längor bildar en U-form genom två längor med vardera 5 radhus och med de två 1-planshusen mellan längorna. Mellan husen skapas en gemensam parkyta som alla kommer få ta del av. Samtliga hus kommer kunna parkera bilen på egen uppfart och alla husen får en egen trädgård med uteplats och förråd.

Dilum, som sedan tidigare äger och förvaltar lägenheter och bostäder i Helsingborg, Åstorp och Hyllinge, ser potentialen i Landskrona och ser detta bostadsprojekt som det första av förhoppningsvis många fler.

– Landskrona är på frammarsch. Närheten till havet och det perfekta läget för pendling med bil eller tåg gör att vi ser stor potential i Landskrona. Norra Borstahusen är attraktivt och ett självklart val för vår etablering, säger Christer Jonasson på Dilum.

Dilum är måna om att ta ett socialt ansvar och att ha en hållbar miljöprofil. För projektet har Dilum anlitat lokala och regionala entreprenörer och leverantörer så långt det varit möjligt. Husen byggs energisnålt med utgångspunkt i vad som är minst energikrävande. Att fjärrvärmesystemet är utbyggt i Norra Borstahusen är en fördel och innebär att husen därmed direkt kan kopplas upp mot det befintliga systemet.

Husen är ritade av arkitekterna Staffan Premmert och Rebecca Saaby Mehlum från Fojab arkitekter i Helsingborg. Fojab har ritat flera av Dilums projekt i andra städer.

– Det mångåriga samarbetet har gjort det lättare att förstå varandra. Vi har kunnat ta ut svängarna och kommunicera om vad vi vill ha och behoven som finns för platsen. Resultatet blir ju häpnadsväckande vackert därefter, säger Christer.

Med Dilums projekt och försäljningen av 11 fribyggartomter är Landsbyn, stadsdelens västligaste del komplett.

Dilum Skiftet 1

Om byggnadsprojektet Skiftet 1

Vad: 12 radhus, tio 2-plans och två 1-plans
Plats: Norra Borstahusen
Byggs av: Fastighetsbolaget Dilum som grundades 2003 och har sitt säte i Klippan
Säljstart: Våren 2022
Planerad inflyttning: Vintern 2023/2024
Mäklarens webbsida

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.