fbpx

Tvålfabriken

  1. Start
  2. Bostäder
  3. Flytta hit
  4. Tvålfabriken

Tvålfabriken

Kvarteret Slottsplatsen i centrala Landskrona, mellan Citadellet och Nyhamn, utvecklas och får nytt liv. I den röda tegelbyggnaden, som tidigare hyst Tvålfabriken Sylva, skapas 28 lägenheter varav den största är hela 183 kvadratmeter.

Husen är ritade av arkitekt Pontus Möller (Möller arkitekter) som har skapat ett unikt boende med stark karaktär där äkta material används med fasader av tegel och obehandlat trä. Området kommer att bestå av 24 bostäder i form av radhus i ett plan med egen trädgård. Det kommer att finnas två olika storlekar i form av 3 respektive 4 rum och kök på 78 respektive 98 kvm.

Mårten Edstrand är projektansvarig på Malmöhus Projekt som ansvarar för ombyggnaden av gamla tvålfabriken. Fastigheten kommer att få spektakulära lägenheter med fönster som vetter ut mot havet och Citadellet.

– Lägenheterna kommer att ha en lite råare industristil, med synliga pelare, generös takhöjd och ett fantastiskt ljus. Dessutom kommer vi att inreda byggnadens outnyttjade femte våning. Där kommer vi att bygga lite av ett loft apartment, en lägenhet på minst 150 kvadrat med en blandning av gammalt och nytt, synliga takbjälkar och ett stort fint ljusinsläpp med bra kontakt med havet. Bostäderna är en produkt som känns ny och exklusiv för Landskrona, säger Mårten Edstrand.

Säljstart sker i mars 2020, inflyttning planeras till kvartal 4, 2021. Lägenheterna kommer att ha 1-5 rum och en yta på 33-183 kvadratmeter.

Skandiamäklarnas webbsida

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.