fbpx

”Jag har vuxit som person på Huhnseal”

  1. Start
  2. Karriär
  3. Flytta hit
  4. ”Jag har vuxit som person på Huhnseal”

”Jag har vuxit som person på Huhnseal”

På företaget Huhnseal i Landskrona, som tillverkar mekaniska tätningar, finns många möjligheter för unga ingenjörer som vill arbeta i en internationell miljö och ta mycket ansvar. En av dem är Andrea Strapelli från Italien.

Huhnseal i Landskrona ligger på promenadavstånd från Landskrona station, och hit reser Andrea Strapelli från sin lägenhet i Malmö med tåget varje dag. Han kommer ursprungligen från en mindre stad utanför Rom, men flyttade till Skåne för tre år sedan för att börja arbeta på Huhnseal.

– Det var tanken att jag skulle prova på i sex månader, men sedan har jag trivts så bra att jag har stannat.

En man som arbetar på Huhnseal

Får ta mycket ansvar

Andrea har en ingenjörsexamen med inriktning på mekanik från Italien och är särskilt specialiserad inom produktion. Han sökte jobb på Huhnseal eftersom företaget har italienska ägare och att det erbjöds stora möjligheter att utvecklas inom företaget.

– Jag har vuxit mycket som person sedan jag började här. I Italien styrs företag på ett mer traditionellt och hierarkiskt sätt. Här i Sverige får man ta mycket ansvar redan i sin första roll efter examen. Det finns så mycket kunskap här på Huhnseal, och alla är villiga att dela med sig.

Jobbar i team

Andrea är tacksam för att just Huhnseal var hans första arbetsplats som ingenjör. Andrea arbetar framför allt med att ta fram ritningar på skräddarsydda mekaniska tätningar, och jobbar i team med andra.

– Alla som jobbar här är stöttande. Vi har verkligen ett bra samarbete. Vi ingenjörer jobbar sällan ensamma, utan alltid i par. Jag tycker om att det alltid finns någon annan som kommer med feedback på det arbete jag har gjort, säger Andrea.

Internationell miljö och kända kunder

Han uppskattar också att Huhnseal är ett internationellt företag, med många olika kulturer och språk.

– Jag har verkligen känt mig välkommen både på företaget och i Landskrona. I min roll har jag också fått ha dialog med kunder globalt, till exempel med våra andra team i Indien.

En man som arbetar på Huhnseal

Tätningar hindrar olja från att läcka ut

Huhnseals affärsidé är att utveckla och tillverka mekaniska tätningar för processindustrin. Deras produkter säljs till välkända och globala företag inom processindustrin som Tetra Pak och SCA. Produkterna är exempelvis tätningar för pumpar, tätningar som förhindrar att olja läcker ut.

På Huhnseal tillverkar man också de mekaniska tätningar som Andrea är med och designar. I produktionen arbetar Ahmed Fozan som började på företaget 2021. Han kom till Sverige från Irak 2015 och skolade om sig från snickare till CNC-operatör för några år sedan.

– Som CNC-operatör gör jag mätningar och inställningar på den maskin som tillverkar mekaniska tätningarna. Jag trivs väldigt bra här på Huhnseal, det finns en frihet här. Dessutom bor jag bara fem minuter härifrån. Det gör vardagen väldigt smidig.

Många möjligheter för den som vill göra karriär

Huhnseals vd Daniele Ficorilli har arbetat i företaget sedan 2008, först som teknisk chef och sedan något år tillbaka som vd. Med sina 90 anställda tycker att han att det finns en dynamik och möjlighet att vara med och utveckla för den som är driven och intresserad.

– Vi är i grunden ett ingenjörsdrivet företag med mycket utveckling av ny design. De flesta av våra projekt består av skräddarsydda lösningar för våra kunder. Därför passar det särskilt bra för ingenjörer som vill vara med och ta fram nya applikationer och lösa problem.

En av Huhnseals styrkor är att företaget är i tillväxt. Förra året ökade omsättningen med 23 procent, och på några år har den årliga omsättningen ökat från cirka 60 till 200 miljoner.

”Pumpar kommer alltid behöva mekaniska tätningar”

– Styrkan i en tätning är att den är en oerhört viktig del i en roterande maskin, vi kommer alltid behöva pumpar inom industrin. Dessutom är vi en arbetsplats för dig som vill utvecklas. Här kan du öka sina kunskaper snabbt, eftersom du jobbar tillsammans med erfarna kollegor som gärna delar med sig. Du har också chans att göra en karriär på Huhnseal, och ha internationella kontakter med kunder i exempelvis USA och Kina, avslutar Daniele Ficorilli.

Nyfiken på en karriär på Huhnseal? Läs mer på huhnseal.com eller mejla till job@huhnseal.com

Om Huhnseal

Huhnseal har anor från tyska företaget Gustav Huhn GmbH som grundades redan 1903 av Gustav Huhn. Företaget tillverkade då packningar till ånglokomotiv. Under andra världskriget flyttade företaget till Sverige. 1983 köpte Göran Anderberg rättigheterna till Gustav Huhn AB och Huhnseal grundades.

Huhnseal AB blev en del av i italienska koncernen Meccanotecnica Umbra år 2008. Huhnseals huvudkontor ligger i Landskrona, och företaget har 90 anställda. Huhnseal har tekniska center i Landskrona och i Pune, Indien. Man har dessutom kontor i Italien, Kina, USA, Brasilien och Tyskland. Affärsidén är huvudsakligen utveckling, produktion, testning och support kopplat till mekaniska tätningar.

Text: Maria André, Foto: Oskar Fäldt

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.