fbpx

Stort rekryteringsbehov

  1. Start
  2. Karriär
  3. Flytta hit
  4. Stort rekryteringsbehov

Stort rekryteringsbehov

Arbetsgivarna i Landskrona ser ljust på framtiden och tror på en fortsatt god tillväxt. Under senhösten 2020 genomfördes 125 intervjuer med privata arbetsgivare för att ta reda på hur rekryteringsbehovet ser ut framöver.

Resultatet pekar på att det finns ett stort behov av att nyanställa. Enligt prognosen kommer drygt 1 400 nya tjänster behöva tillsättas inom ett år, och inom två till tre år behövs det ytterligare 2 100 tjänster.

– Undersökningen visar tydligt att det finns ett stort behov av att rekrytera i Landskrona, vilket ger framtidstro. Behovet är stort både på kort och lång sikt, säger Pernilla Anderberg, vd på Tillväxt Landskrona, som är Landskrona stads bolag för kompetensförsörjning.

På fem års sikt är behovet uppe i närmre 3 000 nya tjänster inom samtliga branscher. Arbetsgivarna efterfrågar framför allt undersköterskor och assistenter, hotell- och restaurangpersonal, ingenjörer, hantverkare och byggnadsarbetare, samt elektriker och automationstekniker.

Läs hela prognosen här. 

Foto: Haldex

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.