fbpx

Familjen stormtrivs i Borstahusen

  1. Start
  2. Flytta hit
  3. Landskronabor berättar
  4. Familjen stormtrivs i Borstahusen

Erik och Marie Gamner flyttade till Borstahusen från Kungsbacka för att komma ännu närmre havet. Deras tre barn trivs med det lugna livet i Landskrona där det finns tid till att fiska krabbor, spela golf och ta en promenad längs stranden.

Det var inte en slump att familjen Gamner valde Landskrona när de flyttade hit för cirka två år sedan. 

– Vi har alltid gillat Skåne. Eriks föräldrar bor sedan knappt 20 år tillbaka i Landskrona och hans syster har ett sommarhus här. Vi har varit mycket i Borstahusen och alltid trivts väldigt bra. Det är en underbar plats att bo på – havet utanför knuten, en fantastiskt fin golfbana alldeles i närheten, en enastående promenadväg längs Öresunds strandkant och inne i Landskrona finns det mesta, säger Marie Gamner.

Drömhuset i Borstahusen dök upp till försäljning samtidigt som sonen Victor skulle börja skolan, vilket var en tillfällighet men gjorde att flytten gick lättare att planera.

Familjen Gamner älskar sitt Borstahusen och försöker ofta utnyttja att de bor nära vattnet. På somrarna går de gärna ner och tar ett kvällsdopp.

– Det bästa med att bo i Borstahusen är att det är ett litet gemytligt samhälle i staden med ett fantastiskt läge utmed Öresund. Dessutom finns det ett par restauranger och fiskaffärer inom gångavstånd, en liten Ica-affär och fin gemenskap.

Mycket spännande för barnen

Deras två äldsta barn Isabel, 10, och Victor, 8, gillar också området. Ettåringen Liv nöjer sig än så länge med att gunga vid den närliggande lekplatsen.

– Det finns mycket spännande för barnen att göra här. Isabel och Victor har de senaste två åren gått på seglarskola med Borstahusens Segelsällskap. Vi tycker också om att cykla och man kan cykla längs med havet nästan ända in till Torget i Landskrona utan att korsa en enda bilväg. Att fiska krabbor är också väldigt populärt. Det finns roliga saker att göra även på vintern – i närområdet finns det både en fin simhall och ishall.

Till vardags arbetar Erik Gamner som affärsområdeschef på ett företag i Malmö och Marie är just nu föräldraledig med deras yngsta dotter. Marie tycker att en fördel med att bo i Landskrona är att man enkelt kan jobba på många orter i Skåne.

– Arbetsmarknadsregionen i sydvästra Skåne är stor, och utgångspunkten i Landskrona gör det möjligt att på rimligt pendlingsavstånd arbeta i Ängelholm, Helsingborg, Landskrona, Lund eller Malmö.

 

Tar båten till Ven och Danmark

En vanlig helg i Borstahusen handlar mycket om att vara med på barnens aktiviteter, som golf och tennis, men en solig sommarhelg tar de gärna båten till Ven eller kanske Danmark.

– Det ligger många trevliga små byar och fiskesamhällen precis över sundet. Allt är så nära här och Landskrona ligger verkligen mitt i.

Erik och Marie Gamner är gärna ambassadörer för Borstahusen och Landskrona och tycker att det är en bra plats för barnen att växa upp på.

– Borstahusen är en fantastisk plats att bo på, vi är jätteglada att vi vågade flytta och vi stormtrivs här. Att leva så här nära havet är fantastiskt. Det är ett litet samhälle men med närhet till väldigt mycket. Kungsbacka är också en mycket trevlig liten stad men inte med samma påtagliga och enkla havskontakt. Våren kommer ett par veckor tidigare i Landskrona vilket gör gott för både trädgården, golfspelet och båtlivet, säger Marie.

Familjen Gamners favoritställen i Landskrona med omnejd:

Stranden vid Borstahusen, Golfbanan i Borstahusen med Erikstorps kungsgard, Kyrkbacken på Ven med restaurang Ella (spättan rekommenderas!), Den egna balkongen på andra våningen med 180 graders utsikt från Öresundsbron i Malmö till Kronborgs slott vid inloppet till Helsingborg.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.