fbpx

Hittade sin oas i Landskrona

  1. Start
  2. Flytta hit
  3. Landskronabor berättar
  4. Hittade sin oas i Landskrona

Charlotta och Peter Manderius kommer båda från Västergötland, men har bott på många olika platser i Sverige och Europa. När de fick barn hittade de sin oas i Landskrona och Borstahusen. Här får de mer tid för familjen.

Charlotta och Peter har bott i Frankrike, Italien och Spanien, och har båda sina rötter i Västergötland. Innan de flyttade till Landskrona bodde de dessutom i Malmö en längre tid. Men när de fick barn ville de ha närmre mellan jobb och bostad.

– Peter pendlade bort flera veckor per år när han körde mellan vårt hem i Limhamn och jobbet i Landskrona. Vi ville helt enkelt ha mer tid tillsammans.

Charlotta Manderius tycker att Borstahusen har levt upp till förväntningarna och mer därtill. Här är det nära till allt – hav, stränder, hamn och natursköna områden som Hilleshögs dalar och Ven. De tre sönerna Ossian, 10, August, 8 och Matteus, 3 har sina aktiviteter runt knuten.

− Det är lyx att barnen har cykelavstånd till både skola och fotboll, segling, tennis, fiske och dans. Att lätt kunna ta cykeln in till stan på den mysiga vägen längs med havet, förbi Citadellet och det vackra koloniområdet in mot Citadellbadet och Nyhamn är något vi värdesätter stort. Landskrona är verkligen en cykelvänlig kulturstad!

Även om det finns större städer på nära håll med stort utbud, finns det mesta familjen behöver i Borstahusen och Landskrona. Både vuxna och barn kan hitta något som passar.

− Staden har en av Sveriges finaste konsthallar, och dessutom finns det flera strandlekplatser och utomhusgym. Vid Borstahusens camping ligger vår absoluta favoritrestaurang – Erikstorps Kungsgård. Där brukar vi fira midsommar med goda vänner och äta närproducerad och vällagad mat. På helgerna har de en fantastisk brunch!

Men många nöjen i Landskrona är helt gratis.

− På kvällar brukar vi gå ner till stranden och kasta sten i havet, cykla, bada och leka. Och bara några minuters cykelväg bort finns ett utegym och ett elljusspår som vi brukar utnyttja året runt.

Familjen Manderius

Charlotta, 40, Peter, 47, Ossian, 10, August, 8 och Matteus, 3. 

Gör: Charlotta läser till sjuksköterska i Lund, med planer på att senare specialisera sig till barnmorska. Har tidigare arbetat som översättare och undervisat i italienska. Peter är inköpschef.

Smultronställen i Landskrona:

Borstahusens hamnHilleshögs dalar, Landskrona citadell och citadellbadetLill-olasÅlabodarnaVen.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.