fbpx

Från Stockholm till Landskrona

  1. Start
  2. Landskronabor berättar
  3. Flytta hit
  4. Från Stockholm till Landskrona

Från Stockholm till Landskrona

Sara Hansby Reis är popfantasten som driver musikfanzinet Fozzie. Från gathuset i Landskrona skriver hon om några av Sveriges största popstjärnor som Timo Räisänen och Veronica Maggio. När arbetsdagen är slut badar hon gärna i Öresund.

Efter att ha bott 14 år i Stockholm och två år i Malmö var Sara Hansby Reis och hennes man Christopher Hansby Reis redo för något nytt. Med tre barn ville de gärna ha en stor bostad till ett rimligt pris.

På Hemnet hittade de gathuset på 188 kvadratmeter i tre plan på Suellsgatan i Landskrona, perfekt storlek för en familj. Men när de frågade vänner i Malmö om hur Landskrona var som stad avråddes de från att flytta hit.

– Det var ett rungande ”NEJ” vem vi än frågade. De hade en väldigt negativ bild av staden. Och vi hade båda en vag känsla av att stadens rykte var ganska skamfilat.

Till slut kom Sara i kontakt med en gammal vän från skoltiden som arbetade i Landskrona, och som gav henne en mycket mer positiv bild. Sara och Christopher bestämde sig för att ge staden en chans.

– Vi tittade på huset en solig februaridag och det blåste inte alls. Det gör det ju alltid annars i Skåne! Och så var det så nära till havet. Det föll jag för direkt eftersom jag älskar att bada. Vi chansade, köpte huset och flyttade hit sommaren 2015. Det var det bästa beslut vi någonsin tagit, säger Sara Hansby Reis.

Hon är frilansande copywriter och hennes man Christopher är frilansande art director. De jobbar för det mesta på sitt hemmakontor i gathuset i Landskrona.

Vill du veta mer om musiktidningen Fozzie? Håll utkik efter Fozzie nr 14 på instagram @fozziefanzine

Fotnot: Fozzie är en av figurerna i tv-serien Mupparna. I varje intervju får artisterna svara på vem som är deras favoritfigur i serien.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.