fbpx

Här hittar entreprenören ny kraft

  1. Start
  2. Landskronabor berättar
  3. Flytta hit
  4. Här hittar entreprenören ny kraft

Här hittar entreprenören ny kraft

Malin Wikerberg har bott i storstäder som London och Stockholm, men återvänt till sin barndoms Landskrona. Hon har ett intensivt liv, som fyrabarnsmamma och delägare i både en reklambyrå och ett accessoarvarumärke. I den lugna miljön vid havet hämtar hon ny kraft.

 Malin och Fredrik Wikerberg växte upp båda upp på området Drottninggården i Landskrona. Men livet tog dem på många omvägar innan de återvände. Nu är cirkeln sluten.

– Mina barn går exakt samma skolväg som jag gjorde, fast åt andra hållet. Det känns fint. Mina föräldrar kommer från Lund och Malmö vilket gjorde att jag kände en rotlöshet jag när jag växte upp i Landskrona. Det enda jag ville var att flytta till Stockholm. En fix idé.

Malin Wikerberg sökte till en utbildning på Berghs School of Communication och kom in. Det ledde sedan till en lång karriär inom reklambranschen på olika byråer i Stockholm, London och Malmö. När dottern Ella föddes för 13 år sedan började Malin och Fredrik fundera över var de verkligen ville bo och leva. Valet föll på Landskrona och Borstahusen, ett stenkast från där de växte upp.

– Äntligen kunde jag känna mina rötter. Vid havet. I Borstahusen.

Malin Wikerberg driver reklambyrån Garbergs Malmö tillsammans med ytterligare tre delägare och byrån är prisbelönt flera gånger om. Vid sidan om reklambyrån är hon också delägare och kreatör i accessoarvarumärket Lite Kalabalik. I kombination med en stor familj på fyra barn blir det inte många minuter över på dygnet. Därför uppskattar hon att bo i Borstahusen där tempot är lugnt och miljön som gjord för återhämtning.

– Varje dag när jag kommer hem känner jag att jag landar i lugnet och som estet älskar jag att hela sceneriet är så fint. Jag är glad att jag kan ge mina barn den här uppväxten. Eftersom vi fortfarande är rastlösa själar så är det även en stor fördel att ha närheten till tre flygplatser som tar oss ut i världen.

De fyra barnen Ella, 13, Petter, 9, och tvillingarna Charlie och Svante, 4, ser till att kvällarna och helgerna är fulla med aktiviteter. Men det finns också tid för egna pauser ibland.

– ­Jag älskar att stå på min stand up paddle board och paddla ute på havet, så det gör jag när jag har möjlighet. Familjen är jämt vid havet på ett eller annat sätt. Vi leker och hämtar kraft. Tillsammans är vi mycket ute i naturen, fiskar krabbor, går, cyklar, badar, leker. Men vi gillar också att fika, shoppa och gå på bio inne i Landskrona, säger Malin.

Hon tror också att Borstahusen har en del i att hon vågat satsa stort i sin karriär och gått från att vara anställd till egenföretagare.

– Jag blev mer kreativ när jag flyttade till Borstahusen. Jag kan tänka större här. Jag känner mig fri.

Familjen Wikerberg: Malin Wikerberg, Fredrik Wikerberg, barnen Ella, Petter, Svante och Charlie. Bor: Borstahusen

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.