fbpx

Caroline i Härslöv

  1. Start
  2. Mitt Landskrona
  3. Flytta hit
  4. Caroline i Härslöv
Välkomna till Härslöv med omnejd!

Välkomna till Härslöv med omnejd!

Jag heter Caroline och bor i denna gemytliga by sedan 12 år tillbaka. Min man, våra två barn och våra två katter trivs bra i den gamla folkskolan som fyller 100 år i år. Eftersom jag även arbetar med fokus på skola innebär det att jag både privat och i arbetslivet har fullt fokus på just skola.


I Härslöv bor det drygt 400 invånare och med en aktiv byaförening upprätthåller vi en fin bygemenskap. Alla uppskattar vi närheten till hav och natur, aktiviteter och större orter i Öresundsregionen. På de högre punktera i byn ser du ut över sundet. Ungdomarna har möjlighet till en rad aktiviteter och skolan i byn har samarbeten med flera olika aktörer. I Härslöv finns även en Pickleballklubb (Googla det! Jättekul!). 

Under sommaren kan du besöka Härslövsbadet. En perfekt dagsutflykt för hela familjen. Packa picknickkorgen och spendera dagen vid poolen. På detta smultronställe hittar du en pool för alla åldrar och ett fräscht omklädningsrum med dusch. Bassängerna är uppvärmda och den största är 25 meter lång. Vill du kombinera bad med träning finns det dessutom alla möjligheter. I anslutning till badet finns ett utegym och en rollerpark.

Är ni är några stycken finns det platser att spela brännboll, kasta frisbee eller liknande på. I anslutning till badet finns även en lekplats för de små.

Om du tycker om att cykla finns det fina cykelvägar runt Härslöv som du kan nyttja. Bra asfalt för dig som gillar att åka rollerblades. Avsluta gärna din tur med en glass eller en kopp kaffe vid kiosken inne på Härslövsbadet.

RÖNNEBERGA BACKAR

Denna magiska plats förflyttar dig tillbaka till bronsåldern. På båda sidor av vägen runt Rönnebergagården ligger gravfält med 12 synliga kullar. En av gravkullarna är 35 meter i diameter och hela fyra meter hög. Enligt sägen ligger Höljer Danske begravd i denna kulle i full rustning. Från denna historiska plats har du en magnifik utsikt över havet och Landskrona. En klar dag ser du över till Danmark och Ven.
Du tar dig med fördel till platsen med bil och om du vill besöka omgivningarna på lite mer nära håll så är cykel ett bra transportmedel. Det finns flera smultronställen längs vägen och valmöjligheterna att stanna för att ta en kopp kaffe ur termosen är många. För dig som tycker om att vandra är även detta ett alternativ. Packa din väska och parkera i Härslöv – staka ut din runda och du har en hel eller halvdagstur framför dig i en oerhört vacker omgivning. På de smala asfalterade vägarna tar du dig lätt fram. På vägen mellan Vadensjö och Härslöv kan du stanna till och köpa färska jordgubbar eller sparris. I sommartid rör du dig mellan böljande åkrar och ängar.
För dig som är intresserad av kyrkor och gamla byggnader finns åtskilliga att se. Var och en med sin historia. När du rör dig i trakterna upptäcker du byggnader som tidigare varit skolor, bageri, bank, smedjor med mera.

Visste du att Härslöv var en egen kommun där Vadensjö, Glumslöv, Säby och Örja tillhörde fram till 1973. Landskommunen Härslöv inrättades i Härslövs socken, Rönneberga härad 1862.

LUFT UNDER VINGARNA

För dig som är intresserad av att titta på flygplan i olika ”mindre modeller” och samtidigt uppleva naturen, rekommenderar jag en tur förbi Enoch Thulins flygplats på Norra Viarpsvägen nära Härslöv.
Längs med den vackra grusvägen får du en genuin naturupplevelse med hästhagar och fält. Kaniner, harar, fasaner och rådjur är vanligt förekommande och följer du vägen når du fram till Viarps ridskola. Bil, cykel eller fötter är bra sätt att ta sig fram på, sakta ner lite och vinka när du möter en ryttare på häst längs vägen.
Som åskådare får du hålla dig utanför hästhagar och flygfält, men du kan i lugn och ro titta på allt som händer under avslappnade former. Det finns ställe för picknickfilten om du vill sitta ner en stund och ta del av allt som händer.

För dig som tillhör dem som själv skulle vilja känna luften under vingarna finns möjlighet att ta så väl flyglektioner som att boka en provflygning. Segelflygplan dras upp via mindre motorplan.

Landskrona Flygklubb (LFK) driver klubbverksamhet och utbildning för motor- och segelflygcertifikat. Helikopterföretaget Laroy Flyg AB finns också här samt ett tiotal privatägda flygplan. Modellflygsektionen och modellflygfältet är en separat verksamhet för alla åldrar. Det är en speciell upplevelse att se hur entusiaster navigerar sina modellflygplan från marken.

Landskrona flygklubb anordnar olika arrangemang med öppet hus, spaka själv samt den berömda Vallåkraträffen under sommarsäsongen

Text och foto: Caroline Ekstrand

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.