fbpx

Melker i Borstahusen

  1. Start
  2. Mitt Landskrona
  3. Flytta hit
  4. Melker i Borstahusen
Hej, jag heter Melker Bengtsson

Hej, jag heter Melker Bengtsson

Jag är född och uppvuxen i Borstahusen. Jag tänkte visa mitt Borstahusen, fiskeläget i norra Landskrona med anor sedan 1770-talet. Här är det mysigt året om, men det är något extra när rosor, stockrosor och lavendel blommar längs husgavlarna nu på sommaren. Här kan man vandra runt och se på alla mysiga hus, som alla är unika. Varje gatt bildar en egen tavla med Öresund som bakgrund.

BÅTLIV I BORSTAHUSEN

Det bästa med Borstahusen är hamnen och alla dagsutflykter man kan göra härifrån med egen båt. Man tar sig snabbt över till Ven eller Danmark eller varför inte bada vid Sandbergen där vattnet nästan är turkost (man får vara försiktig och läsa sjökortet, det finns en hel del sten nära kusten om man kommer med båt).

Om det är härligt att åka iväg är att nästan ÄNNU bättre att komma hem igen. Man siktar mot popplarna på Erikstorpsvägen, glider in i hamnen och hör badgäster och fiskmåsar. Är man hungrig kan man sätta sig på någon av restaurangerna i hamnen; Sundsill, Hamnens Hörna, Pumphuset eller Hamnkrogen.

Blir du sugen på att bekanta dig mer med båtlivet, kontakta Borstahusens Segelsällskap som håller i flera olika kurser för ung som gammal.

MORGONDOPP OCH GOLF PÅ EN VIDUNDERLIG BANA

Vi stannar vid kusten för mina två sista smultronställen i vackra Borstahusen.

På en av Sveriges vackraste plaster ligger Landskrona Golfklubb som jag varmt kan rekommendera. I anslutning till Borstahusen får man 36 fantastiska golfhål. Ett tips är att boka tid antingen tidig morgon eller lite senare på kvällen. Golfbanan är som finast när vinden mojnat och solen på väg ner. Det är inte mycket som slår högt gräs i motljus. Bor man inte i närheten kan man antingen campa eller bo i någon av stugorna i närheten.

Borstahusen har varit badplats för många generationer i Landskrona. Enligt mig är morgondoppet alltid det skönaste och det gör man bäst på den klassiska badplatsen Cement. Vill man ha sand under fötterna finns här också en mindre sandstrand i anslutning, perfekt för barnfamiljer. Längs hela kusten mot norr finns flera långa träbryggor för bad.

Text och foto: Melker Bengtsson

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.