fbpx

Årets hållbara gymnasieskola

  1. Start
  2. Skola och förskola
  3. Flytta hit
  4. Årets hållbara gymnasieskola

Öresundsgymnasiet har utsetts till Årets hållbara gymnasium av organisationen Håll Sverige rent. Öresundsgymnasiet ingår i Håll Sverige rents program Grön Flagg och bedöms på hur väl de har arbetat med att få in hållbarhet i barnens och ungdomarnas undervisning.

Öresundsgymnasiet i Landskrona vann priset som årets hållbara gymnasium med motiveringen:

Öresundsgymnasiet tilldelas priset Årets hållbara gymnasium för det fina arbetet med att göra stora hållbarhetsfrågor vardagliga och för ambitiösa försök att hitta lösningar istället för att se problemen. De har även arbetat hårt med att sprida sitt Grön Flagg-arbete både lokalt och globalt.

Arbetet på Öresundsgymnasiet leds av ”Grön flagg-gruppen” som består av engagerade elever och läraren Karin Warlin.

Varför engagerade du dig i Grön flagg-arbetet?

– De allra största utmaningarna inför framtiden är sammanfattade i FNs globala utvecklingsmål. Men det är en sak att bara läsa om dem i en bok och en HELT annan sak att faktiskt ta tag i dem aktivt och komma med lösningar på en del av problemen. Grön Flagg är ett redskap där elever faktiskt gör detta, de är med själva och styr arbetet mot en hållbar utveckling, säger Karin.

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit?

– Allra stoltast är jag naturligtvis över eleverna och deras engagemang. Ofta är det de som tar initiativ till nya möten och på dessa möten bubblar det av kreativitet och idérikedom.

Lara Naseer Jamal Jamal är en av de engagerade eleverna, hon tycker också att gruppen är driven och kreativ.

– Jag är stolt över att vi har lyckats minska matsvinnet genom att samarbeta med kockarna som jobbar i skolans kök och sätta upp en tavla med hur mycket som har slängts, hur mycket det kostar och ett mål som vi vill uppnå, säger Lara.

Elever på gymnasiets Grön Flagg-grupp har startat ett instagramkontot som man kan följa på @gronflaggoresundsgymnasiet

Läs mer om Öresundsgymnasiet Landskrona här.

Karin Warlin, Pelin Nergiz Erdal, Dalila Osmanovic och Amra Asani från Öresundsgrymnasiet Landskrona. Foto: Lisa Possne/Håll Sverige Rent

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.