fbpx

Under Ljuset visas utställningar, installationer och ljusexperiment på flera olika platser i Landskrona.

SLOTTSPARKEN

FORM US WITH LOVE

 

Den välrenommerade designbyrån Form Us With Love, som samtidigt ställer ut på Landskrona konsthall, sprider sin strålglans även i parken utanför. Med inspiration från både sociala och faktiska ringar på vattnet i kuststaden Landskrona, kastar de en metaforisk macka från havet upp i staden och ljuspunkter i parken tänds där människor rör sig och socialiserar. Mer om detta finns att beskåda inne i utställningen på Landskrona konsthall där hela processen läggs fram på ett bord.

KASERNPLAN

FOLKETS HAV

 

På en 16m2 stor LED-vägg vid Kasernplan som vi döpt till Folkets hav presenteras en rad videokonstnärer från världens alla hörn som tolkar deras individuella relation till ljuset och havet där de bor i rörlig bild. Liksom jordens alla vattendrag är sammankopplade, hyser de människor som bor vid vatten ett släktskap.

 

Först ut på Folkets hav är ett verk om Karibiska havet av Di-Andre Caprice Davis från Kingston, Jamaica.

LANDSKRONA MUSEUM
UR SAMLINGARNA

 

Vad är det som skymtar i museets fönster? En skugga av den tid som flytt! Märkvärdiga objekt ur samlingarna visar sina spännande siluetter för nyfikna förbipasserande.

RÅDHUSTORGET

VIRTUAL SPACE

 

På Rådhustorget står en låda med virtuellt innehåll. Konstnärer som jobbar med tredimensionella digitala rum får här chans att sprida sin konst ut i den fysiska världen. Genom att imitera naturliga proportioner och perspektiv skapas illusionen av att man står framför en verklig overklighet.

NYGATAN 7

 

En projektion i ett fönster på Nygatan 7 visar poetiska videokonstverk kuraterade av Landskronaduon Nina Slejko Blom och Conny Blom. Paret driver det konceptuella konstcentret CAC i Bukovje, Slovenien samt i deras lägenhet i Landskrona. 

NYGATAN 12

 

Genom ett skyltfönster på Nygatan kan vi blicka in i ljusinstallationer från en rad spännande konstnärer. Här jobbar vi rumsligt med allt från skulptur till projektioner. Innehållet byts ut med jämna mellanrum under Ljusets tre månader och vi kommer även få ta del av frukten av spännande samarbeten i ljuskonst mellan lokala och inbjudna konstnärer. 

 

Konstnär nummer ett i lokalen på Nygatan 22 är Malin Bobeck Tadaa – en textilkonstnär som arbetar med smarta textilier och kombinerar traditionella textilmaterial med optisk fiber, lysdioder och modern teknik.

NYGATAN 6

KULTURSKOLAN

 

På Nygatan hittar vi även Landskronas Kulturskola vars elever smyckar gatan med verk som knyter an till Ljuset i Landskrona. Foto, video, bild finns att beskåda och kanske stöter åskådare även på danselevernas spännande tolkning av temat.

TEATERPARKEN

 

Ljusskulptur av Jonas Liveröd.

JÄRNVÄGSGATAN

 

Verk av lokala konstnärer projiceras på en husfasad på Järnvägsgatan. 

JÄRNVÄGSGATAN
LIZ NIELSEN

 

Liz Nielsen är en experimentell fotograf baserad i Brooklyn, New York, USA. Hennes fotografier är gjorda utan kamera och kan också beskrivas som ljusmålningar eller fotogram. Utställningen är ett samarbete mellan Ljuset och Landskrona Foto.

KOPPARGÅRDEN 17

 

I samarbete med aktivitetshuset LAB (Lära, Arbeta, Bo) arrangeras workshops där barn och unga skapar sina egna 3D-planeter, som sedan projiceras på en husfasad i Koppargården. 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.