fbpx
 
NÄRINGSLIV

Det strategiska läget lockar företag till Landskrona

Allt fler företag etablerar sig i Landskrona. Det är framför allt företag med behov av snabba och effektiva transporter som lockas till Landskrona och stadens strategiska läge.

 

DSVs huvudkontor och logistikcenter i Landskrona

Vid den pulserande motorvägen E6:ans södra infart till Landskrona ligger företagsområdet Kronan. Området utvecklas i snabb takt och har de senaste åren välkomnat företag som Ecolean, Thomas Cook, Visbil, Max, Preem och Hexis. Nu börjar Landskrona stad att planlägga mer av stadens mark i närheten av E6 så att fler företag kan dra nytta av stadens strategiska läge.

Ett av de stora företag som redan har etablerat sig i Landskrona är logistikföretaget DSV som öppnade sitt huvudkontor och logistikcenter på 100 000 kvadratmeter år 2012.

– Vi fick en geografisk placering här i Landskrona som är nästintill optimal. Vårt logistikcenter ligger utmed stora vägar som tar oss både söderut till kontinenten och norrut. Det var oerhört positivt för oss och förhoppningsvis också för Landskrona att få ett så stort företag som DSV till staden, säger Magnus Malmqvist, vd för DSV Road Sverige.

Från Landskrona kommer man via E6:an snabbt till Malmö och vidare till Danmark och kontinenten. Norrut ligger Helsingborg på nära håll, med förbindelser till både Göteborg och Stockholm.

– Landskrona är en kommun som är på tårna och vill få hit företag. För vår del är det geografiska läget viktigt. Både Malmö och Helsingborg är klassiska logistikkommuner, men nu har vi även satt Landskrona på kartan, fortsätter Magnus Malmqvist på DSV Road.

Kompetensförsörjning och pendlingsmöjligheter är andra viktiga faktorer för att företag kan växa. Landskrona ligger mitt i en arbetsmarknadsregion med 4 miljoner människor och har fantastiska pendlingsmöjligheter t.ex. till Helsingborg, Lund, Malmö och även Köpenhamn i Danmark som bara är en timmes resa bort.

-----